Wie is Ajax-target Léo Fajardo, de Portugees met een ongekend scorend vermogen?

Wie is vermeend Ajax-target Léo Fajardo, de Portugees met een scorend vermogen?

8 februari om 20:22
Laatste update: 8 februari om 20:36

Volgens het Portugese A Balo zou Ajax de ontwikkeling van Leo Fajardo nauwlettend in de gaten houden. Wie is de Portugees, die bijna elke zeventig minuten een doelpunt maakt? VoetbalNieuws.nl stelt Fajardo aan je voor!

Fajardo werd op 26 januari 2007 geboren. De aanvaller begon al op jonge leeftijd in de jeugd van Sporting Portugal. In 2021 kwam hij in de jeugd van FC Porto terecht. Daar begon de jonge aanvaller aan de lopende band te scoren. In zijn eerste seizoen speelde Fajardo 35 wedstrijden en scoorde daarin maar liefst 36 doelpunten. In zijn tweede seizoen waren zijn cijfers iets minder, maar wist hij alsnog negentien keer trefzeker te zijn.

Terugkeer naar Lissabon

Ondanks dat de cijfers bij FC Porto goed waren, wilde de jonge speler terugkeren naar Lissabon. Hier kon hij dichterbij zijn familie zijn. Casa Pia nam de jonge speler over. Ook daar wist hij het net makkelijk te vinden met twintig doelpunten in zeventien wedstrijden. Door zijn prestaties staat zijn team knap derde in de competitie voor spelers onder de zeventien jaar. Alleen Benfica en Sporting Portugal staan momenteel hoger op de ranglijst.

Wat voor speler is Fajardo?

Fajardo is een aanvaller die het liefst in het centrum voetbalt. Met zijn lengte van 176 centimeter is hij niet bepaald lang en dus in de lucht niet zo sterk. De speler heeft een neus voor de goal, wat blijkt uit zijn statistieken. Gemiddeld scoort hij elke zeventig minuten een doelpunt.

Wat is Fajardo waard?

Er zijn veel Europese clubs geïnteresseerd in de diensten van Fajardo. Naast Ajax hebben ook Paris Saint-Germain, AC Milan, Manchester United, Benfica en Sporting Portugal een oogje op de aanvaller. Fajardo heeft nog geen profcontract bij Casa Pia. Dat is goed nieuws voor de clubs, daardoor hoeven zij alleen een opleidingsvergoeding te betalen.