'Ajax toont interesse in Portugese tiener met ongekende scoringsdrang'

'Ajax toont interesse in Portugese tiener met ongekende scoringsdrang'

8 februari om 19:41
Laatste update: 8 februari om 20:32

Ajax is in een strijd verwikkeld met meerdere Europese topclubs om de handtekening van Léo Fajardo, zo weet A Bola te melden. De zeventienjarige spits speelt in de jeugd van Casa Pia en volgens het medium zijn de Amsterdammers zeer geïnteresseerd in de talentvolle tiener.

Ajax zou niet de enige gegadigde voor de zeventienjarige spits. Sporting CP en Benfica hopen hem namelijk in Portugal te houden, zo klinkt. Echter lijken nog andere grootmachten ook de verrichtingen van Fajardo nauwlettend in de gaten. Paris Saint Germain, Manchester United en AC Milan worden ook veelvuldig genoemd als geïnteresseerde partijen. Doordat Fajardo nog geen profcontract heeft bij Casa Pia, kan hij door clubs voor een opleidingsvergoeding worden overgenomen.

Fajardo speelt in de jeugdploeg van Casa Pia. Het team eindigde in de eerste fase van de competitie op een verrassende derde plek. Alleen topploegen Sporting Portugal en Benfica eindigden hoger. De zeventienjarige was de grote ster van het elftal. Hij wist in zeventien wedstrijden twintig keer het net te vinden.

Ook uit het verleden blijkt Fajardo een ware goaltjesdief te zijn. Tijdens zijn periode in de jeugd van Sporting Portugal en FC Porto wist hij de nodige doelpunten te maken. Bij laatstgenoemde scoorde hij maar liefst 36 keer in 35 wedstrijden. De speler wilde graag terug naar zijn familie in Lissabon. Hij sloot daar aan bij de normaal laaggeplaatste club Casa Pia.