Nieuws

AZ en Feyenoord nog actief: wanneer is de loting van de Youth League?

AZ en Feyenoord nog actief: wanneer is de loting van de Youth League?

9 februari - 09:30 Laatste update: 09:30

De groepsfases en de play-offs van de UEFA Youth League zijn afgerond en dus kunnen de laatste zestien overgebleven teams zich gaan richten op de loting van het toernooi. Ook Feyenoord en titelverdediger AZ Alkmaar zijn nog van de partij. Wanneer vindt de loting van de Youth League plaats? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda!

De onder 19 van Feyenoord werd knap eerste in de Groep E. Net als de hoofdmacht van de Rotterdammers moesten zij het hier opnemen tegen onder meer Atlético Madrid, Lazio Roma en Celtic. De ploeg van trainer Robin van Persie behaalde maar liefst dertien punten uit de zes gespeelde wedstrijden.

Ook AZ heeft zich weten te plaatsen voor de laatste zestien in de Youth League. De ploeg uit Alkmaar deed dit door de play-offs te doorlopen. Hierbij kregen zij als eerste echte test Atlético Madrid op bezoek. De onder 19 van AZ wist deze wedstrijd met 1-0 te winnen, waardoor ook zij terug te vinden zullen zijn in de koker tijdens de loting. AZ is de huidige titelverdediger van het toernooi. Vorig seizoen wonnen de Alkmaarders de Youth League door met 5-0 de finale van Hajduk Split te winnen.

Wanneer is vindt de loting van de Youth League plaats?

De loting van de Youth League zal plaatsvinden op vrijdag 9 februari om 13.00 uur. Het geheel zal live te volgen zijn via UEFA TV.