Nieuws

Lappenmand Feyenoord groeit verder: dit zijn de geblesseerde spelers in Rotterdam

Lappenmand Feyenoord groeit verder: dit zijn de geblesseerde spelers in Rotterdam

14 februari - 15:35 Laatste update: 15:35

Feyenoord heeft last van een blessuregolf. Na het dubbele treffen met AZ in de competitie en KNVB Beker groeide de waslijst aan spelers die in de lappenmand zitten steeds verder en voor het treffen met AS Roma heeft Arne Slot grote zorgen. Welke spelers zijn momenteel geblesseerd bij Feyenoord? VoetbalNieuws.nl laat het je zien.

Kort voor de kraker in de Europa League tegen AS Roma kreeg Feyenoord nog een klap te verwerken. Volgens verschillende media kampten de Rotterdammers met een buikgriep-epidemie, maar deze bleek na de persconferentie van Arne Slot voor het duel toch mee te vallen. Wel was een van de sterkhouders getroffen door de griep en is het niet zeker of hij op donderdagavond in actie kan komen. In totaal telt de selectie van Feyenoord nu zeven geblesseerde spelers.

Santiago Gimenez

Net als veel andere spelers raakte Santiago Gimenez geblesseerd in de tweede wedstrijd tegen AZ. In de kwartfinale vielen Gernot Trauner en Quinten Timber beiden tijdens de wedstrijd uit, maar voor de Mexicaan ontstond het kwetsuur pas daags na het treffen. Een kuitprobleem speelde hem parten en de stadsderby tegen Sparta moest de spits aan zich voorbij laten gaan. Arne Slot had kort voor dat duel nog hoop dat Gimenez het duel tegen AS Roma zou halen, maar op zijn persconferentie voor dat duel was daar nog weinig van over.

"Santiago zal vandaag zijn laatste test hebben, maar morgen maken we pas de beslissing of hij speelt of niet", aldus Slot. "We moeten een belangrijke beslissing maken en morgen is het seizoen nog niet afgelopen. Het is voor hem een uitdaging, maar ook voor ons. We moeten eerst zien of hij vandaag kan trainen." In totaal trainde de Mexicaan slechts enkele keren mee tijdens de week en dus is hij een groot vraagteken voor donderdagavond.

Lutsharel Geertruida

Feyenoord zou last hebben van een heuse griepepidemie, maar volgens Slot zou deze heel erg meevallen. Wel raakte er naast de teammanager een belangrijke speler geveld door het virus. Geertruida zou buikgriep hebben en de trainer van de Rotterdammers verwacht niet gebruik te kunnen maken van de gelegenheids-aanvoerder. "Als Geertruida morgen toch op het veld zou staan, zou dat een enorme meevaller zijn", concludeerde Slot. "Ik ga daar alleen niet vanuit."

Gernot Trauner

In de eerste helft van het bekerduel met AZ raakte Gernot Trauner geblesseerd. Normaal gesproken betreffen de klachten bij de Oostenrijker knieproblemen, maar deze keer speelde de hamstring op. De aanvoerder van Feyenoord werd onmiddellijk gewisseld en trainer Slot was verre van optimistisch direct na het duel. Volgens de coach zou Trauner enkele weken niet beschikbaar zijn. Op de officiële kanalen volgde spoedig bevestiging dat de Rotterdammers meerdere weken geen beroep kunnen doen op hun aanvoerder wegens een bovenbeenblessure. Het is nog niet duidelijk wanneer Feyenoord de verdediger terug verwacht.

Quinten Timber

Ook Timber ondervond pech tegen AZ. In de blessuretijd van het duel kwam de middenvelder in botsing met een harde trap van zijn collega Igor Paixão. Deze krachtige trap resulteerde in een hersenschudding voor de Nederlander. Nadat Timber probeerde op te staan, zakte hij ineen, waarna hij uiteindelijk per brancard het veld moest verlaten. Feyenoord bevestigde snel daarna dat het om een hersenschudding zou gaan. Ook de middenvelder zal niet op tijd fit zijn voor het duel met de Italianen.

Justin Bijlow

Bijlow viel eerder al uit tijdens de uitwedstrijd in de Eredivisie tegen AZ (1-0). De keeper moest het veld in tranen verlaten met een kuitblessure. Het is voor de 26-jarige de volgende tegenslag waar hij mee te maken krijgt. 'Voor de kuitblessure die Justin Bijlow afgelopen zondag opliep, staat een herstel van circa acht weken', aldus Feyenoord.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

 Gjivai Zechiël en Thomas van den Belt

Ook Gjivai Zechiël en Thomas van den Belt kampen nog steeds met blessures. De negentienjarige Zechiël heeft nog last van een knieblessure, waar Van den Belt te maken heeft met een hamstringblessure. Beide worden in de toekomst ook niet snel terug verwacht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!