Breaking news

Slot na blessures van Timber en Trauner: 'Gaan Sparta en AS Roma niet halen'

Slot na blessures van Timber en Trauner: 'Gaan Sparta en AS Roma niet halen'

8 februari - 00:08 Laatste update: 00:09
1

Gernot Trauner en Quinten Timber gaan de wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en AS Roma niet halen, zo vertelt Arne Slot bij ESPN. Het duo viel met verschillende blessures uit tegen AZ in de kwartfinale van de KNVB-beker.

Trauner raakte in de eerste helft geblesseerd. Normaliter gaat het voor de Oostenrijker om de knie, maar nu speelde de hamstring parten. De aanvoerder van Feyenoord werd gelijk naar de kant gehaal en Slot is verre van hoopvol. Volgens de oefenmeester gaat hij het treffen met Sparta en Roma niet halen en dat geldt ook voor Timber.

Ook voor Timber ging het mis tegen AZ. De middenvelder kwam in de blessuretijd van het duel in botsing met een bal die gegeven werd door collega Igor Paixão. Dat was een zeer harde trap, die de Nederlander nu met een hersenschudding moet bekopen. Nadat Timber op wilde staan zakte hij ineen en vervolgens moest hij met een brancard naar de kant.

"Hij is bij kennis. Maar hij wist niet waar hij was. Naar het zich nu laat aanzien gaat het om een zware hersenschudding. Op het moment dat je hem ziet wegvallen, ga je andere dingen denken. Dan valt een zware hersenschudding mee", aldus Slot, geciteerd door Nu.nl. Tegenover ESPN geeft de trainer aan dat naast Trauner ook Timber de duels met Sparta en Roma op voorhand al niet gaat halen.

Naast Timber en Trauner zijn er nog meer blessuregevallen bij Feyenoord. Zo viel Justin Bijlow al uit met een kuitblessure die hem acht weken aan de kant houdt. Ook Gjivai Zechiël en Thomas van den Belt hebben blessures opgelopen. De ziekenboeg zit dus vol in Rotterdam.