Nieuws

Waarom komt Daley Blind niet voor Girona in actie in de topper tegen Real Madrid?

Waarom komt Daley Blind niet voor Girona in actie in de topper tegen Real Madrid?

10 februari - 15:30 Laatste update: 13:51

Daley Blind zal komende zaterdag niet in actie komen voor Girona in de topper tegen Real Madrid. Net als trainer Míchel moet hij de wedstrijd vanaf de tribunes van het Santiago Bernabéu moeten bekijken. Waarom eigenlijk? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Waarom speelt Daley Blind niet met Girona tegen Real Madrid?

Het antwoord is in feite simpel, maar ligt toch wat genuanceerder. Blind kreeg afgelopen zaterdag tegen Real Sociedad namelijk zijn vijfde gele kaart van de competitie. De regel is dat een speler daarna de eerstvolgende wedstrijd mist. Echter vocht Girona een beroep aan, wat is afgewezen. Blind zou in de slotfase van het duel slechts hebben gevraagd waarom scheidsrechter Jesús Gil Manzano niet twee minuten extra bijtrok voor een blessurebehandeling.

Op wat voor manier dat gebeurde en welke andere woorden daarmee gemoeid waren, kunnen we uiteraard niet controleren. Duidelijk is in ieder geval dat Manzano de gele kaart trok en Blind daardoor op de blaren moet zitten. Coach Míchel werd eerder al met rood naar de tribunes verwezen, omdat hij de arbiter zou hebben beledigd.

Real Madrid en Girona FC strijden zaterdag tegen elkaar om de koppositie in La Liga. Het verschil tussen de koploper en de nummer twee bedraagt slechts twee punten. Eerder dit seizoen wist De Koninklijke met 0-3 te winnen in Catalonië, wat tot dusver de enige competitienederlaag van Girona is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!