Nieuws

Stewart spreekt: hierdoor ging Couhaib Driouech op Deadline Day tóch niet naar PSV

Stewart spreekt: hierdoor ging Couhaib Driouech op Deadline Day tóch niet naar PSV

4 februari - 23:00 Laatste update: 23:02

Earnest Stewart, de technisch directeur van PSV, heeft uitgelegd waarom de inkomende transfer van Couhaib Driouech van Excelsior op Deadline Deay niet doorging. De beleidsmaker is zondagavond te gast bij NOS Studio Voetbal. Daarin vertelde hij ook dat de Eindhovenaren wellicht nog een poging voor hem gaan wagen.

Waarom ging Couhaib Driouech niet van Excelsior naar PSV?

De situatie rondom Driouech was hét hot topic van Deadline Day. De aanvaller leek naar PSV te verkassen, maar op het laatste moment ging de transfer tóch niet door. Waarom het geklapt is? "Op meerdere zaken", aldus Stewart. "Je moet tot een overeenkomst komen met de club. Dat is heel simpel, want zij hebben de economische rechten van de speler."

"Daarnaast liepen we uit tijd: je wil een aankoop namelijk heel graag keuren, dat is simpel. En Excelsior wilde heel graag een vervanger aantrekken, wat niet lukte. Rond 20.00 uur of 20.30 ging de stekker eruit." Volgens Stewart waren PSV en Excelsior bovendien nog niet helemaal uit over de transfersom.

Wanneer is Armel Bella-Kotchap weer fit?

Op de vraag of PSV komende zomer weer bij Driouech aanklopt, heeft hij geen eenduidig antwoord. Stewart sluit echter niets uit. "Dat zou kunnen", zegt hij. Bovendien vertelde Stewart dat Peter Bosz over twee weken Armel Bella-Kotchap weer kan verwelkomen. De Duitse centrumverdediger speelde sinds zijn komst slechts een handjevol wedstrijden. Het contract van André Ramalho, zijn huidige concurrent, loopt in juni af, maar daar worden momenteel nog geen gesprekken over gevoerd.