Reactie

Driouech spreekt na bizarre Deadline Day: hierdoor klapte de deal met PSV

Driouech spreekt na bizarre Deadline Day: hierdoor klapte de deal met PSV

2 februari - 22:36

Couhaib Driouech was op Deadline Day het grootste onderwerp van gesprek in de Eredivisie. De aanvaller van Excelsior leek donderdagavond een transfer naar PSV te gaan maken, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Een dag later legde hij na de verloren wedstrijd tegen Almere City (2-1) voor de camera’s van ESPN uit hoe alles verliep.

Dit zegt Couhaib Driouech over zijn geklapte transfer naar PSV

Driouech stond gewoon in de basis en vertelt een normale wedstrijd te hebben gespeeld, maar komt daar even later toch enigszins op terug. "Zoals heel veel mensen weten was het een bewogen periode voor mij. Vooral de laatste vijf dagen", vertelt de buitenspeler. "Veel denken, veel nadenken. Uiteindelijk is het niet gekomen zoals ik wenste, maar ik ben nog bij Excelsior en ja, dat was het."

"Ik stond op, ging naar de club toe. Toen had ik eerst een gesprek met de trainer en heb ik duidelijk aangegeven wat ik graag wilde; een transfer maken", vervolgt hij. "Ik had ook aangegeven dat ik niet zou trainen gister. Toen ben ik even langs Niels (Van Duinen, technisch directeur, red.) gegaan, heb ik een goed gesprek gehad en toen ging ik naar huis."

Driouech sprak met zijn ouders en erkent dat PSV hem heel graag wilde hebben. "Dat lieten ze aan alle kanten merken. Uiteindelijk kwam Feyenoord ook een beetje op het laatste moment. Dan moet je keuzes maken en ben ik in de auto gestapt. Een luxeprobleem zeg je dan, toch? Ik had een keuze, maar natuurlijk spelen er drie partijen. Maar helaas mocht het niet baten."

Waarom ging Driouech niet naar PSV?

Wanneer Driouech wordt gevraagd of hij iemand iets verwijt, glimlacht hij. "Ja, ik vind het heel jammer dat het zo is gegaan, maar ik snap het wel", luidt zijn antwoord. "Ik begrijp heel erg goed het standpunt van Excelsior. Zij wilden een vervanger hebben en anders kon ik niet gaan. Ik waardeer PSV heel erg hoe erg ze hun best hebben gedaan. En ik heb er ook alles gedaan, maar als Excelsior mij niet wil laten gaan, gebeurt dat niet."

Volgens Driouech hebben de Kralingers hem dat vanaf het begin ook verteld. Zijn droom om in de Champions League te spelen, ging ineens in rook op. "Zo ver was het nog niet, het moest eerst nog rond komen. Ik ben tot in de auto gekomen en verder niet. Het gaat natuurlijk om heel veel geld. Volgens mij zou het ook om een recordtransfer gaan voor Excelsior. Daar spreekt ook heel veel waardering uit. Ik wil dat volhouden en nu moet ik tien keer harder terugkomen en laten zien dat ik het toch waard ben."

Dat de deal uiteindelijk klapte, noemt Driouech uiteindelijk wel 'pijnlijk'. "Je probeert met de emotie om te gaan. Ik heb nog een paar keer met Niels gesproken. Dat ging er wel heftig aan toe. Ik moet het maar een plekje geven en met Excelsior handhaven in de Eredivisie."