Nieuws

Waar en hoe laat volg je de Champions League-loting van de Ajax Vrouwen?

Waar en hoe laat volg je de Champions League-loting van de Ajax Vrouwen?

6 februari - 12:31 Laatste update: 12:31

De Ajax Vrouwen hebben onlangs een prestatie van formaat geleverd door zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Amsterdammers worden gekoppeld aan een nummer één uit de andere poule. Wanneer is de loting en welke tegenstander kunnen de Ajax Vrouwen eigenlijk treffen?

Drie mogelijke opponenten

In de Champions League voor de vrouwen begint de knock-out fase met de kwartfinales. Het betekent dat er in totaal nog acht teams in het toernooi zitten, vier nummers twee en vier nummers één. Aangezien de Ajax Vrouwen als tweede in groep C zijn geëindigd, treffen ze een nummer één uit groep A, B of D. Dat zijn FC Barcelona, Olympique Lyon en Chelsea en dus wordt één van de drie giganten de tegenstander van de Amsterdammers.

Wanneer is de loting en wanneer zijn de wedstrijden?

De loting vindt plaats op dinsdag 6 februari om 13.00 uur en is live te volgen bij de NOS. De affiches die daaruit voortvloeien worden in maart gespeeld. Op 19 of 20 maart volgen de heenduels, waarna de returns op 26 en 27 maart worden gespeeld. Dat loopt niet parallel aan hoe het schema van de Champions League bij de mannen is opgesteld.