Dit is naar verluidt de reden achter het moeizame vertrek van Vertessen bij PSV

Waarom vertrok Vertessen bij PSV?
2 februari om 07:24

Na een langdurige transfersoap vertrok Yorbe Verstessen uiteindelijk toch bij PSV. De club waar de aanvaller jarenlang actief was gunde hem alsnog een transfer naar Union Berlin. Nu lijkt de reden achter zijn vertrek uit Eindhoven bekend. VoetbalNieuws neemt het met je door!

Marco Timmer, clubwatcher bij Voetbal International, was te gast bij de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De journalist stond in contact met de entourage van Vertessen. "Die waren zo stellig. Het ging niet meer over geld namelijk. Die jongen had in zijn hart en in zijn hoofd afscheid genomen van PSV", doelend op het bijna mislopen van de transfer. Na een blessure van Noa Lang leek PSV de aanvaller niet te laten gaan. Uiteindelijk mocht Vertessen tóch zijn transfer in Berlijn afronden.

Waarom vertrok Vertessen bij PSV?

Veertien jaar droeg Vertessen de shirts van PSV. De Belg aasde op een basisplaats in het eerste, maar zag dat niet lukken. "Hij was erg teleurgesteld toen bleek dat, na de blessures van Lang en Lozano, niet hij, maar Malik Tillman de eerste keuze op links was", geeft Timmer aan. "Toen is er iets geknapt en wilde hij ergens opnieuw beginnen. Het ging dus totaal niet meer over geld, dus mocht PSV gedacht hebben hem terug te roepen en hem eventueel te compenseren, dat had niet gewerkt."De clubwatcher kreeg vanuit PSV signalen dat het de aanvaller, die al in Berlijn was om zijn transfer af te ronden, terug wilde laten keren. ". Dan had je uiteindelijk een juridisch gevecht gekregen en ik denk dat PSV dat voor wilde zijn", meent Timmer.

In totaal kwam Vertessen tot 102 wedstrijden voor PSV, waarin hij goed was voor tien assists en achttien doelpunten. Met de Eindhovenaren kroonde de Belg zich in 2022 tot bekerwinnaar en veroverde in hetzelfde jaar en in 2024 de Johan Cruijff Schaal.

Dit was het spektakel tijdens Deadline Day in Nederland!