Done Deal

Feyenoord-aanvaller Dilrosun heeft transfer te pakken en gaat cashen in Mexico

Feyenoord-aanvaller Dilrosun heeft transfer te pakken en gaat cashen in Mexico

2 februari - 20:38

Het huwelijk tussen Javairô Dilrosun en Feyenoord is officieel ten einde. De enkelvoudig international vertrekt naar Club América en gaat er naar verluidt flink op vooruit qua salaris. Het vertrek van de aanvaller hing al enige tijd in de lucht en is nu dan eindelijk wereldkundig gemaakt. 

Dit seizoen belande Dilrosun op een zijspoor bij Feyenoord. Door de afwezigheid van enkele aanvallers kreeg Dilrosun toch weer een kans van Arne Slot. Eerder mengden FC Lorient, Lecce, Hellas Verona en Celta de Vigo zich nog in de strijd om de handtekening van de aanvaller, die zijn geluk in Mexico gaat beproeven. Zijn nieuwe club teasede de komst van Dilrosun al eventjes in de vorm van een bekend schilderij van Vincent van Gogh. Na het sluiten van de Mexicaanse transfermarkt volgde de officiële aankondiging.

Naar verluidt houdt Feyenoord enkele miljoenen over aan de verkoop van Dilrosun. Diens zaakwaarnemer gaf in gesprek met FC Afkicken al aan dat het om een transfer ter waarde van vijf miljoen Amerikaanse dollar, omgerekend zo'n 4,5 miljoen euro, gaat. 'De aanvaller gaat er qua salaris flink op vooruit', klonk het. Dilrosun maakte in de zomer van 2022 nog de overstap van Hertha BSC naar Feyenoord. De Rotterdammers hadden destijds vier miljoen euro over voor de aanvaller. In 55 optredens was Dilrosun goed voor negen assists en zeven doelpunten.