Nieuws

Thomas zou een nieuw contract krijgen bij PSV: 'Ben helaas nooit fit geworden'

Thomas zou een nieuw contract krijgen bij PSV: 'Ben helaas nooit fit geworden'

30-06-2022 13:04 Laatste update: 13:07

Ondanks dat PSV deze zomer afscheid heeft genomen van Ryan Thomas, is de international van Nieuw-Zeeland de Eindhovenaren enorm dankbaar. Hij geeft aan dat de club te allen tijde voor hem klaarstond gedurende zijn langdurige blessures.

Thomas maakte medio 2018 de overstap van PEC Zwolle naar PSV. Mede door langdurig blessureleed brak de middenvelder uit Nieuw-Zeeland nooit door in Eindhoven. Op dit moment is hij wederom aan het revalideren van een nieuwe blessure. "Daarna, als ik fit ben, moet ik een nieuwe club vinden. PSV heeft mijn contract niet verlengd en dat snap ik wel", zegt Thomas in gesprek met Voetbal International.

De 27-jarige middenvelder had een afspraak gemaakt met technisch directeur John De Jong dat hij een nieuw contract zou krijgen als hij volledig fit zou zijn aan het eind van het seizoen. "Ik heb het afgelopen jaar veel met John gesproken over mijn knie, de toekomst en wat de club wil. Hij zei: Als je fit bent en je laat zien wat je kunt op het veld, dan krijg je een nieuw contract. Maar ik ben helaas nooit fit geworden."

"Ik ben vier jaar bij PSV geweest en daarin heb ik misschien vijftig wedstrijden gespeeld. Zakelijk bekeken, begrijp ik hun beslissing", vervolgt hij. "Maar de club heeft zich verder fantastisch opgesteld. Ruud (van Nistelrooij, red.) heeft me een paar keer gebeld en John bleef berichten sturen waarin hij zei dat ik het moest laten weten als ik iets nodig heb. En ze laten me revalideren bij Topsupport. Dat betalen zij en ik kan gebruikmaken van de fysio's van de club."