Breaking news

Update: 'Feyenoord wil Rodríguez zo snel mogelijk laten overvliegen'

Update: 'Feyenoord wil Rodríguez zo snel mogelijk laten overvliegen'

31 januari - 11:47 Laatste update: 12:30

De tijd dringt voor Feyenoord om Luciano Rodríguez deze winter nog op te halen uit Uruguay. Dat meldt Voetbal International. Dennis te Kloese, de algemeen én technisch directeur van de Rotterdammers, werkt momenteel hard aan een akkoord.

Te Kloese zou letterlijk 'op meerdere borden aan het schaken zijn', schrijft VI. Rodríguez speelt momenteel met Uruguay een Olympisch kwalificatietoernooi in Venezuela. Op vrijdag wacht het duel met Argentinië. Mocht de deal met Liverpool Montevideo er komen, dan moet Te Kloese ervoor zorgen dat de twintigjarige aanvaller nog voor het sluiten van de transferdeadline (aanstaande donderdagnacht, red.) in een ziekenhuis belandt voor de verplichte medische keuring.

'Voordeel van Te Kloese is dat hij behalve de markt, ook de cultuur kent in Zuid-Amerika en de taal feilloos spreekt', voegt VI eraan toe. 'Dat helpt wel mee, maar op de omstandigheden heeft hij geen invloed.' De beleidsmaker stelt daarom dat er nog geen akkoord is, en er echt nog het een en ander moet worden gedaan voordat de 'ingewikkelde' onderhandelingen kunnen worden afgerond.

Update: Rodríguez is inmiddels met Uruguay Onder 23 uitgeschakeld in het Olympische kwalificatietoernooi. Volgens 1908.nl wil Feyenoord hem daarom zo spoedig mogelijk laten overvliegen naar Nederland. Op zaterdag speelt het team echter nog wel een wedstrijd.

PSV-target Driouech eventuele optie
Bovendien weet VI te melden dat Feyenoord net als PSV de ontwikkelingen rondom Couhaib Driouech nauwlettend in de gaten houdt. De aanvaller van Excelsior was begin deze week nog geen optie voor de Rotterdammers, maar door het aanstaande vertrek van Javairô Dilrosun en de lastige onderhandelingen rondom Rodríguez, lijkt die situatie langzaam maar zeker te veranderen.