Nieuws

Danjuma op de radar bij PSV: hoe verloopt het seizoen van de aanvaller tot nu toe?

Danjuma op de radar bij PSV: hoe verloopt het seizoen van de aanvaller tot nu toe?

30 januari - 08:06
1

PSV denkt aan Arnaut Danjuma, zo maakte Voetbal International maandagavond bekend. De Nederlandse aanvaller wordt momenteel door Villarreal CF verhuurd aan Everton. Hoe verloopt het seizoen voor Danjuma eigenlijk?

Zomerse transfer

Na een goede periode bij Villarreal raakte Danjuma mede door het nodige blessureleed op een zijspoor in Spanje. El Submarino Amarillo besloot daarom om de aanvaller één winter geleden voor een halfjaar te verhuren aan Tottenham Hotspur. In Noord-Londen speelde de Nederlander geen enkele rol van betekenis en dus keerde hij afgelopen zomer terug bij Villarreal.

PSV en Feyenoord dachten afgelopen zomer voorzichtig aan een Eredivisie-rentree van Danjuma, maar de speler zelf koos er uiteindelijk voor om weer een huurstap naar de Premier League te maken. Het Everton van Sean Dyche bleek slagvaardig en maakte de transfer wereldkundig.

Prestaties bij Everton

Danjuma wist op voorhand dat hij zou instromen bij een team dat het moeilijk heeft in de Premier League. De aanvaller kon aan het begin van het seizoen nog wel op speeltijd rekenen, maar dat betrof niet al te veel basisplaatsen. In de negentien officiële duels die Danjuma voor Everton in actie kwam was dat slechts zeven keer in de basis. In totaal speelde de buitenspeler 839 minuten waarin hij twee keer tot scoren kwam en geen assists gaf. 

Ondanks zijn ietswat geringe speeltijd is Dyche nog altijd van mening dat Danjuma belangrijk is voor Everton, zo liet hij onlangs weten. "De situatie is heel simpel: hij is een speler van Everton, dat is alles. Hij heeft de laatste wedstrijd gespeeld en heeft een eerlijke kans om de volgende te spelen. Hij is zeker nooit uit onze plannen verdwenen", klinkt het.

Moeilijke opgave voor PSV en concurrentie

Doordat Yorbe Vertessen uit Eindhoven wil vertrekken en Noa Lang een blessure heeft opgelopen die hem mogelijk weer voor lange tijd aan de kant houdt, voelt PSV zich genoodzaakt om een extra buitenspeler aan de selectie toe te voegen. Danjuma is naast Chouaib Driouech nu één van de kandidaten die daarvoor in beeld is, maar Everton is dus niet happig op een vertrek van zijn aanvaller. Ook Olympique Lyon is een club die achter Danjuma aanzit. De nummer zestien uit de Ligue 1 doet er alles aan om de selectie de nodige impuls te geven om te klimmen op de ranglijst. Het heeft er dus alle schijn van dat een winterse terugkeer van Danjuma in de Eredivisie een heel lastig verhaal wordt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!