Nieuws

Tijdens dit duel komt Feyenoord-doelwit Rodríguez dinsdagavond mogelijk in actie

Tijdens dit duel komt Feyenoord-doelwit Rodríguez dinsdagavond mogelijk in actie

30 januari - 07:17

Feyenoord is druk bezig met de komst van Luciano Rodríguez. De Rotterdammers hebben naar verluidt al een persoonlijk akkoord bereikt met de Uruguayaan, maar die komt dinsdagavond nog in actie. Dat doet hij met het O23 elftal van Uruguay.

Rodríguez staat onder contract bij Liverpool Montevideo, waar hij onlangs kampioen mee werd in Uruguay. De zomerstop is in Zuid-Amerika dan ook in volle gang, maar de aanvaller neemt nu deel met het O23-elftal van zijn land. Uruguay hoopt zich via een kwalificatiereeks te plaatsen voor de Olympische Spelen die komende zomer in Frankrijk worden gehouden.

Rodríguez neemt het op tegen de leeftijdsgenoten van Paraguay, Argentinië, Chili en Peru. Dinsdagavond staat om 21.00 in Venezuela het treffen met Peru op het programma en daarin komt de aanvaller waarschijnlijk in actie. Rodríguez speelde in 2024 namelijk al drie duels met Uruguay O23 waarin hij in totaal vier keer scoorde en één assist gaf en is daardoor één van de belangrijkste spelers van het team.

Dat Rodríguez nu nog met Uruguay moet spelen terwijl de transferdeadline (1 februari, 23.59) snel dichter bij komt, wordt niet als obstakel gezien in Rotterdam. Feyenoord zou indien nodig ook naar Zuid-Amerika af kunnen reizen om de medische keuring uit te voeren.