Nieuws

Van 't Schip legt uit: hierom speelt Henderson nog niet met Ajax tegen Heracles

Van 't Schip legt uit: hierom speelt Henderson nog niet met Ajax tegen Heracles

27 januari - 21:11

Ajax-coach John van 't Schip heeft voor de camera's van ESPN duidelijkheid verschaft over het niet opstellen van Jordan Henderson. De Engelsman moet zijn debuut voor de Amsterdammers nog even uitstellen, maar zit wel op de tribunes.

Zaterdagavond neemt Ajax het in Almelo op tegen Heracles. Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Henderson over zijn werkvergunning beschikt. Toch is de 81-voudig Engels international nog niet opgenomen in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers.

Om de reden is Van 't Schip duidelijk. "Hij heeft lange tijd niet met een groep getraind .Op dit moment is het een te groot risico om met hem te starten. Het slaat nergens op als ik hem op de bank zet, terwijl ik hem niet kan gebruiken. De kwestie is óf spelen óf niet en nu kies ik voor het laatste", aldus Van 't Schip.

De trainer geeft wel aan dat Henderson iets gaat toevoegen aan dit Ajax. "Hij is een leider in zijn coaching. Jordan zal zich verder met de groep moeten ontwikkelen, want we hebben hem nu alleen op de training gezien."