Nieuws

Waarom FC Volendam een schadevergoeding eist van de vertrokken Jonk en Kohler

Waarom FC Volendam een schadevergoeding eist van de vertrokken Jonk en Kohler

27 januari - 07:24
1

FC Volendam eist een schadevergoeding van Wim Jonk en Matthias Kohler, zo valt te lezen in De Telegraaf. De club uit het vissersdorp heeft het statement dat Team Jonk op 1 december naar buiten bracht eens goed onder de loep genomen en meent daar nu financieel een slaatje uit te kunnen slaan.

De aanleiding

Dat het al even rommelde binnen Volendam was bekend, maar op 30 november 2023 greep de raad van commissarissen van de club in. Onder leiding van voorzitter Jaap Veerman werd het bestuur en Jan Smit weggestuurd. Naar aanleiding van de persconferentie die Veerman later gaf, besloot ook Team Jonk om een statement naar buiten te brengen waarin duidelijk werd dat ook zij hun taken bij Het Andere Oranje neer zouden leggen. De opzegtermijn is nu hét gespreksonderwerp in een door Volendam opgezette arbitragezaak, zo meldt De Telegraaf.

Volendam eist schadevergoeding

Volgens de ochtendkrant heeft Volendam het statement van Team Jonk nog eens goed bekeken. De club ziet 'een opzegging zonder inachtneming van de opzegtermijn', klinkt het. Dat betekent dat Volendam een schadevergoeding eist, die gelijk staat aan het salaris dat werknemers zouden ontvangen als er wel volgens de regels was opgezegd. In het geval van Jonk en Kohler gaat het om tienduizenden euro’s. Jonk en Kohler zullen de arbiters nu willen overtuigen dat er geen sprake was van een (directe) opzegging. De arbitragezaak zal plaatsvinden op 7 februari. Wordt vervolgd.