Nieuws

Ajax-keeper Gerónimo Rulli wil vertrekken uit Amsterdam: hoeveel is hij waard?

Ajax-keeper Gerónimo Rulli wil vertrekken uit Amsterdam: hoeveel is hij waard?

25 januari - 15:40

Donderdagmiddag kwam naar buiten dat Newcastle United interesse heeft in Ajax-doelman Gerónimo Rulli. De Amsterdammers staan op hun beurt open voor een transfer. Hoeveel is de Argentijnse sluitpost waard? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Gerónimo Rulli is de Argentijnse keeper van Ajax. Hij speelt sinds januari 2023 voor de Amsterdammers. Dit seizoen heeft de sluitpost pas één wedstrijd op het veld gestaan. Dat was in de eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen tegen Heracles Almelo. Toen moest hij na 32 minuten met een schouderblessure van het veld. Hij werd in eerste instantie vervangen door Jay Gorter, die bij zijn blessure werd vervangen door Diant Ramaj. Die doet het zo goed dat Rulli op de bank moest plaatsnemen toen hij weer fit was.

Wat is de huidige transferwaarde van Gerónimo Rulli?

Volgens Transfermarkt ligt de huidige marktwaarde van Gerónimo Rulli rond de 8 miljoen euro. Dat is hetzelfde bedrag dat Ajax vorig jaar betaalde aan Villarreal voor de diensten van de sluitpost. De Argentijn heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2026. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!