Nieuws

Dit is waarom Ajax-doelman Gerónimo Rulli wil vertrekken uit Amsterdam

Dit is waarom Ajax-doelman Gerónimo Rulli wil vertrekken uit Amsterdam

25 januari - 14:08

Ajax-keeper Gerónimo Rulli staat volgens verschillende Argentijnse media in de belangstelling van Newcastle United. Waarom wil de doelman waarschijnlijk vertrekken uit Amsterdam vertrekken? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Rulli kwam in januari vorig jaar voor acht miljoen euro over van het Spaanse Villarreal. De doelman werd bij Ajax meteen de eerste keus onder de lat. Ook dit seizoen leek de Argentijn eerste doelman van de Amsterdammers te worden, maar al in de eerste wedstrijd van het seizoen kampte hij met een schouderblessure. Na zijn blessure kwam de doelman niet meer in actie voor de Amsterdammers, omdat Ajax-trainer John van 't Schip vast bleef houden aan Dinant Ramaj.

Wat is het perspectief van Rulli bij Newcastle?

Door het gebrek aan speeltijd lijkt de Argentijn niet onwelwillend tegenover een transfer te staan. Al de hele winter gonst het van de geruchten over de doelman. Nu lijkt de keeper zich op te kunnen maken voor de Premier League. Bij Newcastle United zal Rulli de tijdelijke vervanger moeten worden van Nick Pope. De Engelsman staat al een tijdje aan de kant met een blessure en zijn vervanger maakt allesbehalve een zekere indruk. Martin Dúbravka keepte de afgelopen acht wedstrijden voor de Engelsen. In acht duels kreeg de doelman achttien tegendoelpunten om zijn oren.

Ondanks zijn nog tot 2026 doorlopende contract, lijkt Rulli open te staan voor de club uit Newcastle. Bij de Engelsen zal hij weer een kans krijgen op speelminuten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!