Nieuws

John de Jong staat voor carrièreswitch: dit gaat de voormalig PSV-directeur doen

John de Jong staat voor carrièreswitch: dit gaat de voormalig PSV-directeur doen

24 januari - 08:17 Laatste update: 08:30

John de Jong staat voor een ware carrièreswitch, zo weten het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf te melden. De voormalig PSV-directeur, die ook de rol van scout enkele jaren bekleedde in Eindhoven, gaat namelijk aan de slag in de andere kant van het voetbal. VoetbalNieuws neemt de nieuwe baan van De Jong met je door!

Als voetballer speelde De Jong in dienst van FC Den Haag, FC Utrecht, PSV en SC Heerenveen, voordat hij in februari 2008 zij schoenen aan de wilgen ging. Ruim een jaar later ging de oud-voetballer bij PSV aan de slag als scout. In 2013 werd De Jong gepromoot tot hoofdscout van de Eindhovenaren. Vijf jaar later werd De Jong benoemd tot technisch directeur van PSV. Tussen 2018 en 2022 nam De Jong deze rol op zich, voordat hij na een gebrek aan vertrouwen uit de RvC vertrok uit het Philips Stadion. 

Carrièreswitch De Jong

Anderhalf jaar na zijn vertrek bij PSV lijkt De Jong een nieuwe roeping te hebben gevonden. De voormalig directeur gaat namelijk aan de slag als zaakwaarnemer bij Sports Entertainment Group, kortweg SEG. Afgelopen december leek De Jong nog bij Club Brugge de nieuwe technisch directeur te gaan worden, maar de overstap naar België kwam er niet van.

Bronnen aan het ED geven aan dat SEG  'rond de situatie bij PSV weer een grotere rol gaan spelen, iets waar De Jong bij kan helpen', zo klinkt het. Momenteel staan in Eindhoven enkele talenten onder het bewind van SEG. Onder meer Emir Bars, Tim van den Heuvel, Julian Kwaaitaal staan bij het makelaarsbedrijf onder contract.