Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot hoopt op meespelen Oranje-internationals

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot hoopt op meespelen Oranje-internationals

23 januari - 18:45

Arne Slot gaat woensdagavond met Feyenoord op jacht naar revanche op PSV, waar in de achtste finales van de KNVB Beker een ware kraker op het programma staat. Tijdens de persconferentie van dinsdag gaf de oefenmeester al één naam kwijt en kaartte hij de inzetbaarheid van twee sterkhouders aan. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van Feyenoord met je door!

Tijdens de persconferentie gaf Slot aan dat er rond de inzetbaarheid van Quilindschy Hartman en Calvin Stengs nog vraagtekens staan. "Ze worden morgen beoordeeld om te kijken of ze kunnen starten", gaf de oefenmeester aan. Daarnaast gaf Slot wel al een basisplaats voor Gernot Trauner weg. De centrale verdediger zal naar alle waarschijnlijkheid gaan starten naast Dávid Hancko, waar Lutsharel Geertruida de andere verdediger zal zijn. Justin Bijlow zal zijn achttiende opwachting van het seizoen voor Feyenoord gaan maken.

Op het middenveld worden de vaste namen van Mats Wieffer en Quinten Timber verwacht, waar Stengs bij fitheid in de basis zal gaan starten. Tegen Vitesse speelde de aanvallende middenvelder de volle negentig minuten. Het is niet bekend met wat voor klachten de Oranje-international kampt. Een mogelijke vervanger voor Stengs kan Ondrej Lingr zijn. In Arnhem was de veelzijdige voetballer nog als invaller trefzeker. Tijdens de persconferentie was Slot nog zeer te spreken over de huurling. In de aanval zal Slot op de flanken vast gaan houden aan Javairô Dilrosun en Igor Paixão, waar doelpuntenmachine Santiago Giménez in de punt zal gaan starten.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Paixão.