Nieuws

Nieuwe baas voor Ten Hag: CEO stapt over van Manchester City naar United

Nieuwe baas voor Ten Hag: CEO stapt over van Manchester City naar United

20 januari - 23:03 Laatste update: 23:24

Erik ten Hag krijgt een nieuwe baas: Omar Berrada wordt de nieuwe algemeen directeur van Manchester United, zo bevestigt de club. Gevoelig puntje is dat Berrada overkomt van Manchester City. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de mogelijk nieuwe directeur van Manchester United.

Manchester United lijkt aan de haal te gaan met Omar Berrada. De algemeen directeur is momenteel werkzaam bij stadsgenoot en aartsrivaal Manchester City. Berrada wordt in Engeland gezien als een van de grondleggers van het huidige succes van City.

Wie is Omar Berrada?

Manchester City kondigde zaterdagmiddag aan dat Berrada vertrekt bij de Treble winnaars. Omar Barrada had al ervaringen bij onder andere FC Barcelona toen de Engelse club hem aanstelde als Chief Operating Officer van Manchester City Football Club. In 2016 maakte hij promotie bij Manchester City. Hij werd verantwoordelijk voor het talentenmanagement, de prestaties en voetbalintelligentie van de club uit Manchester. Hij schijnt in deze functie ook zeer nauw betrokken te zijn geweest bij de transfer van Erling Haaland naar Manchester City.

Eerste aanwinst onder nieuwe eigenaar

Manchester United heeft de aanstelling van de Spanjaard bevestigd. Als algemeen directeur zal Berrada verantwoordelijk worden voor de financiële en sportieve zaken bij de club van Erik ten Hag. De mogelijke komst van Berrada is de eerste grote slag die INEOS als nieuwe eigenaar van de club maakt. United was op zoek naar een nieuwe algemeen directeur sinds de intrede van INEOS, dat zich vorige maand voor een kwart inkocht bij de club. Richard Arnold verliet direct daarna zijn post bij The Red Devils.