Nieuws

Henderson bij Ajax: dit gebeurde er achter de schermen tijdens de transfer

Henderson bij Ajax: dit gebeurde er achter de schermen tijdens de transfer

20 januari - 12:45

Ajax heeft zijn winterse versterking binnen. Jordan Henderson kwam transfervrij naar Amsterdam om het middenveld te voorzien van enorm veel ervaring. De transfer hing afgelopen week al even in de lucht en de geruchten werden steeds serieuzer. Wat gebeurde er achter de schermen bij de transfer van Henderson? VoetbalNieuws laat je zien hoe de transfer tot stand kwam.

Ajax heeft intensief gezocht naar versterking op de positie van controlerende middenvelder, aangezien ze daar dit seizoen tekortschoten. Interim-technisch directeur Kelvin de Lang werd belast met de taak om een ervaren speler te vinden die direct een versterking zou zijn, maar eerdere opties zoals Pierre-Emile Højbjerg en Marten De Roon vielen om verschillende redenen af, zo valt te lezen bij Voetbal International.

De Lang vastberaden Henderson binnen te halen

In het diepste geheim heeft De Lang echter ontdekt dat de ervaren Engelse middenvelder Jordan Henderson graag weg zou willen uit Saudi-Arabië. Na positieve gesprekken en een ambitieus plan van Ajax, waarin Henderson een cruciale rol zou spelen, toont de speler interesse om naar Amsterdam te komen. Ajax weet dat een speler van dit kaliber normaal gesproken onhaalbaar zou zijn, maar gaat vastberaden te werk om Henderson binnen te halen. Financieel bieden ze aantrekkelijke voorwaarden, vergelijkbaar met eerdere succesvolle transfers zoals die van Dušan Tadić en Daley Blind.

Ajax vreest voor concurrentie

Hoewel Ajax er alles aan doet de interesse in Henderson geheim te houden, lekt het uit naar de media. Ajax vreest concurrentie, maar uiteindelijk blijkt de club veruit het meest concreet en Henderson wil maar één ding: bij Ajax spelen. Hiermee troefden de Amsterdammers clubs als Juventus af. Na onderhandelingen over contractduur en andere zaken, keurt de Saoedische bond uiteindelijk het vertrek van Henderson goed. Na wat gedoe met zijn huidige club Al-Ettifaq, waarbij Henderson aanvankelijk zijn vertrekwens indient maar later lijkt te twijfelen, koopt hij uiteindelijk zijn contract af. De transfer komt daarna in een stroomversnelling en Ajax kan trots zijn op het binnenhalen van een speler van het kaliber Henderson.

Na succesvolle onderhandelingen sluiten alle betrokken partijen een akkoord en schudden elkaar de hand. Met een goed humeur keert De Lang, vergezeld door de juristen van Ajax, terug naar Nederland. Het is officieel gelukt: Henderson maakt de overstap naar Ajax!