Nieuws

AZ zet Jansen op straat: deze zeven trainers zouden hem kunnen opvolgen in Alkmaar

AZ zet Jansen op straat: deze zeven trainers zouden hem kunnen opvolgen in Alkmaar

17 januari - 21:22

Pascal Jansen heeft woensdag het veld moeten ruimen bij AZ. De 50-jarige oefenmeester is na drie jaar Alkmaarse dienst werkloos en wordt opgevolgd door interim-trainer Maarten Martens. Wie kunnen er buiten Martens eigenlijk nog meer het stokje overnemen van Jansen? VoetbalNieuws.nl zet potentiële kandidaten op een rij.

Intern

Jan Sierksma
De naam van Jan Sierksma zal bij velen misschien nog niet bekend in de oren klinken, maar de trainer is al hard aan de weg aan het timmeren binnen AZ. De oefenmeester was afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de talenten die zich van de Youth League wisten te verzekeren. Bovendien is AZ er over het algemeen niet vies van om intern mensen door te schuiven. Zo kwam Jansen ook aan zijn baan, na het vertrek van Arne Slot naar Feyenoord.

Van buitenaf

Maurice Steijn
Het zou misschien wat snel zijn, maar de naam van Maurice Steijn kan in dit rijtje niet ontbreken. De Hagenaar beleefde dit seizoen een ramp halfjaar met Ajax en werd door de club op straat gezet, maar heeft weer genoeg gehad van zijn werkloze periode. Steijn gaf onlangs aan dat hij weer openstaat voor een nieuwe klus en dat zou zomaar eens AZ kunnen worden.

Maurice Steijn als trainer van Ajax

Giovanni van Bronckhorst
Enkele weken geleden zat hij al bijna in het vliegtuig naar Turkije, maar Giovanni van Bronckhorst is nog altijd werkloos. Zijn klus bij Besiktas liep op het laatste moment stuk en dat betekent dat hij nog altijd de vrije status heeft. Wat als een paal boven water staat is dat Van Bronckhorst in ieder geval weer staat te trappelen om aan de slag te gaan. Wordt de prijzenpakker van Feyenoord en Rangers FC de nieuwe coach van AZ?

Wim Jonk
De naam van Wim Jonk is er ook één die wel eens zou kunnen worden geopperd bij AZ. De oefenmeester heeft FC Volendam mooi voetbal laten spelen en deed zelf een stapje terug bij de club uit het vissersdorp. Jonk lijkt ogenschijnlijk een trainer die de filosofie van AZ belichaamt en daarom zou het best weleens kunnen dat ze in Alkmaar bij hem aankloppen. Bovendien woont hij niet al te ver van de club.

John van den Brom
John van den Brom werd onlangs ontslagen bij zijn club Lech Poznan. Met de Poolse club was hij afgelopen seizoen nog te bewonderen in de Conference League waarin hij het verdienstelijk deed, maar de resultaten van dit seizoen maakte dat de clubleiding hem zijn ontslagbrief gaf. Van den Brom liet al snel doorschemeren weer aan de slag te willen, met Nederland in het bijzonder. Naast de open sollicitatie heeft Van den Brom een verleden in Alkmaar, waar hij tussen 2014 en 2019 onder contract was. De lijntjes met Max Huiberts en Robert Eenhoorn zijn in ieder geval dun.

John van den Brom als trainer van AZ

René Hake
René Hake presteert dit seizoen uitmuntend met Go Ahead Eagles. De club uit Deventer staat stevig in het linkerrijtje en speelt voetbal om bij tijd van te smullen. Daar was het duel in de Adelaarshorst van afgelopen zondag het perfecte voorbeeld van. Wordt het topseizoen van Hake al snel beloond met een voorwaartse stap naar AZ?

Sipke Hulshoff
Sipke Hulshoff is momenteel assistent-trainer bij Feyenoord en het Nederlands elftal. Bij de club en het land werkt hij samen met twee van de grootste trainers van Nederland: Arne Slot en Ronald Koeman. Hulshoff wordt wel vaker in verband gebracht met een hoofdtrainersschap en dat was hij al bij de O21 van Feyenoord. Is het dit keer AZ dat een staflid bij Feyenoord wegplukt en zien de Rotterdammers na Marino Pusic dan opnieuw een assistent vertrekken? Het contract van Hulshoff loopt komende zomer in ieder geval af, al wil de Stadionclub naar verluidt met hem verlengen.