Nieuws

Waarom moeten Everton en Nottingham Forest vrezen voor (opnieuw) puntenaftrek?

Waarom moeten Everton en Nottingham Forest vrezen voor (opnieuw) puntenaftrek?

15 januari - 17:22 Laatste update: 17:33

De vrees voor nieuwe sancties aan het adres van Everton lijkt werkelijkheid te gaan worden, nu de club samen met Nottingham Forest officieel is aangeklaagd voor het overtreden van overtreden van de Financial Fairplay-regels. Voor beide clubs kan het een straf in de vorm van puntenaftrek betekenen, iets waar Everton eerder dit seizoen al mee te maken heeft gekregen.

Eerder dit seizoen kregen The Toffees namelijk al eens tien punten in de minderen, waar het inmiddels in de Premier League na 21 wedstrijden met zeventien punten op plek zeventien staat. Drie punten boven Everton staat Nottingham Forest, dat nu ook een aanklacht aan de broek heeft hangen. In de competitie mogen clubs over een periode van drie jaar slechts een verlies lijden van 105 miljoen pond, want neerkomt op zo'n veertig miljoen euro per jaar. Clubs uit de Premier League moesten voor 31 december van vorig jaar hun financiële gegevens van het seizoen 2022/23 opgeven.

Als gevolg van het mogelijk overtreden van deze regels kunnen Everton en Nottingham Forest nu (wederom) zwaar gestraft worden. Voor beide clubs zou een puntenaftrek betekenen dat zij in de degradatiezone van de Premier League komen. In de Engelse competitie degraderen de drie nummers laatst direct naar de Championship. Op dit moment is Sheffield United met negen punten uit twintig wedstrijden hekkensluiter, waar Burnley met twaalf punten uit 21 wedstrijden op plek negen tien staat. Op plek achttien volgt promovendus Luton Town met zestien punten uit twintig wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!