Nieuws

Problemen voor Premier League-club: Everton krijgt tien punten in mindering

Problemen voor Premier League-club: Everton krijgt tien punten in mindering

17 november - 13:30

Everton krijgt tien punten in mindering. Dit vanwege het breken van de regels rondom winst- en duurzaamheids van de Premier League. De Engelse club kan nog in beroep gaan.

In maart van 2023 werd Everton verwezen naar een speciale commissie en die bepaalde dat de club in het seizoen 2021/2022 de Financial Fair Play regels heeft overtreden. Volgens de regels van de Premier League mag een club niet meer dan honderd miljoen pond verlies maken en in dat seizoen had de club een verlies van 124.5 miljoen pond.

'De commissie concludeerde dat er een sportieve sanctie in de vorm van een aftrek van tien punten moest worden opgelegd. Die sanctie heeft onmiddellijke werking', staat in het vonnis.

Door het puntaftrek zakken de Toffees vijf plaatsen en staan zij nu negentiende in de Premier League. Alleen Burnley staat lager in de Engelse competitie. De club kan nog in beroep gaan en zal dat ook gaan doen. Eerder zeiden zij al hun positie 'krachtig te gaan verdedigen'.

 Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!