Nieuws

Veerman geheimzinnig over zijn toekomst: dit is de middenvelder van PSV waard

Veerman geheimzinnig over zijn toekomst: dit is de middenvelder van PSV waard

14 januari - 10:28 Laatste update: 10:24

Joey Veerman is bezig aan een grandioos seizoen bij PSV. De middenvelder kan zijn contract in Eindhoven verlengen, maar lijkt uit op een transfer. VoetbalNieuws dook in het contract van de creatieveling en vertelt je zijn waarde.

PSV heeft Veerman een nieuw contract voorgeschoteld, maar volgens ESPN heeft de middenvelder dat aanbod naast zich neer gelegd. Speculaties over een mogelijke transfer kwamen al direct naar buiten, maar volgens de speler ligt alles genuanceerder. "Ze hebben een voorstel gedaan. Volgens mij gebeurt het bij elke speler dat je bij de eerste aanbieding misschien wat ver uit elkaar ligt. Ik wacht rustig af en zit helemaal prima", gaf de international aan tegenover ESPN.

Hoe zit het contract van Veerman in elkaar?

Veerman is nog altijd bezig aan zijn eerste contract bij PSV. In de winter van 2022 tekende de middenvelder een contract in Eindhoven en sindsdien heeft PSV hem nog geen verlenging aangeboden. Naar verluidt verdient de middenvelder rond de 800.000 euro per jaar, wat met zijn huidige status mee valt. Veerman ligt tot de zomer van 2026 vast waardoor PSV aankomende zomer duidelijkheid wil hebben wat de plannen voor de toekomst zijn.

Wat is Veerman waard?

Veerman heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een dragend kracht achter het succes van PSV. Zijn verfijnde passes zorgen er voor dat het spel van PSV in een flink hoog tempo kan worden afgewerkt en de middenvelder is ook niet meer weg te denken uit de basis. De Eindhovenaren betaalden in 2022 zes miljoen euro voor hem, maar dat is een schijntje van zijn huidige waarde. Transfermarkt dicht de centrale middenvelder op het moment een waarde van 24 miljoen euro toe.