Nieuws

Deadline Day achter de rug: dit zijn de duurste winterse transfers van 2024

Deadline Day achter de rug: dit zijn de duurste winterse transfers van 2024

13 januari - 16:16 Laatste update: 2 februari - 07:30

De transfermarkt is bijna twee weken open en er is al grof geld uitgegeven. Meerdere ploegen wist al toe te slaan en VoetbalNieuws zet de duurste transfers voor je op een rij.

Al meerdere grote namen wisselden deze winter al van club. Ian Maatsen liet Chelsea achter zich voor Borussia Dortmund, Jadon Sancho vertrok naar dezelfde club en Timo Werner trok van RB Leipzig naar Noord-Londen. Echter ging dat om huurtransfers en kijken we nu naar definitieve overgangen.

Vitor Roque, 40 miljoen euro

De toekomstige spits van FC Barcelona is Vitor Roque. De aanvaller is nog altijd pas achttien jaar oud, maar wordt al jaren gevolgd door de grotere ploegen van deze wereld. Barcelona sloeg afgelopen jaar al toe, maar door zijn leeftijd was een stap nog verboden. Nu Roque achttien jaar oud is, mocht hij naar Europa trekken en wist Barcelona hem definitief in te lijven van Club Athletico Paranaense. Prijskaartje, een slordige veertig miljoen euro voor het noodlijdende Barcelona.

Sacha Boey, 30 miljoen euro

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsachter kwam Bayern München uit in Istanboel. Daar nam het Sacha Boey voor een bedrag van dertig miljoen euro over van
Galatasaray. De Fransman tekende bij Der Rekordmeister een contract tot medio 2028.

Radu Dragusin, 25 miljoen euro

Dragusin had deze winter meerdere opties. Tottenham Hotspur melde zich al vroeg en de Roemeen van Genoa had zijn jawoord gegeven aan de ploeg uit Londen. Op de avond voor zijn transfer melde Bayern München zich ook nog, maar toch besloot de verdediger naar Londen te vliegen. Het jeugdproduct van Juventus mag nu laten zien wat hij waard is in de Premier League.

Eljif Elmas, 24 miljoen euro

Elmas was afgelopen jaar van waarde in het kampioenselftal van SSC Napoli. De nog altijd pas 24-jarige Noord-Macedoniër vertolkte dit seizoen een grotere bijrol voor de club uit Napels waardoor hij graag wilde vertrekken. Leipzig ziet het wel in de middenvelder zitten en de Duitse club besloot 24 miljoen euro neer te leggen.

Renan Lodi, 23 miljoen euro

Ook de clubs uit Saudi-Arabië zaten deze winter niet stil. Zo nam Al-Hilal verdediger Renan Lodi ove van Olympique Marseille. De Braziliaanse linksachter bracht 23 miljoen euro in het laatje van de Franse topclub.

Adam Wharton, 21 miljoen euro

Crystal Palace haalde in Adam Wharton een talentvolle middenvelder op uit de Championship. Voor een bedrag van omgerekend 21,10 miljoen euro kwam de negentienjarige over van Blackburn Rovers. 

Lucas Beraldo, 20 miljoen euro

Ook Paris Saint-Germain is weer slagvaardig op de transfermarkt. De Fransen besloten al vroeg tijdens de transferperiode de knip te trekken voor de nog altijd pas twintgjarige Lucas Beraldo. De Braziliaan was een zeer gewaardeerde kracht bij Sao Paulo en maakte nu de overstap naar Europa. Tijdens zijn eerste wedstrijd voor PSG stond Beraldo al direct in de basis.

Gabriel Moscardom, 20 miljoen euro

Paris Saint-Germain telde nog eens twintig miljoen euro neer voor een talentvolle Braziliaan. Zo maakte de achttienjarige Gabriel Moscardo de overstap van 
Corinthians naar de Ligue 1.

Arthur Vermeeren, 18 miljoen euro

De talentvolle Arthur Vermeeren heeft voor achttien miljoen euro de overstap gemaakt van Royal Antwerp naar Atlético Madrid. De 18-jarige maakte al twe ekeer zijn opwachting voor België en speelde daarnaast 66 officële profwedstrijden, waarin hij goed was voor drie doelpunten en acht assists. In 2018 nam Antwerp de middenvelder nog transfervrij over uit de jeugd van KV Mechelen.

p>Dit was het spektakel tijdens Deadline Day in Nederland!