Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: 'oefenbasis' wil 2024 goed beginnen bij Go Ahead

Vermoedelijke opstelling Ajax: 'oefenbasis' wil 2024 goed beginnen bij Go Ahead

14 januari - 08:30 Laatste update: 08:17

Ajax hervat zondag de tweede seizoenshelft met een lastige uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. De Amsterdammers kijken met gemengde gevoelens terug op het trainingskamp in het Spaanse Cadiz. Met deze elf treedt John van ‘t Schip naar alle waarschijnlijkheid aan in Deventer.

Het Ajax van de eerste seizoenshelft staat er wel om bekend dat er veel met poppetjes wordt geschoven. De oefenwedstrijd van de beoogde basis tegen Hannover 96 (2-1 winst) was niet hoogstaand, maar wel hoopgevend. Met name de voorste vier gaven weer tekenen van leven.

Zo is de ketchupfles van Brian Brobbey ontdopt en was Steven Bergwijn, die in de wandelgangen in verband wordt gebracht met een transfer, bij vlagen gevaarlijk. Steven Berghuis komt er steeds wat beter in aan de rechterkant en Kristian Hlynsson ontpopt zich tot de nummer tien waar Van ‘t Schip de rest van het seizoen beroep op kan gaan doen. De IJslander maakte met zijn manier van druk zetten een gretige indruk tegen Hannover.

Toch blijft de verdediging van Ajax een heikele linie. Devyne Rensch, Josip Sutalo en Jorrel Hato lijken wel verzekerd van hun plek in de basis, maar de race op de linksbackpositie ligt nog altijd open. Ervan uitgaande dat Van ‘t Schip vasthoudt aan de formatie van de oefenwedstrijd krijgt Borna Sosa de kans tegen Go Ahead. Dat betekent dat Ar’Jany Martha op de bank plaatsneemt. Het duel tussen Go Ahead Eagles en Ajax begint zondag om 14.30.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Tahivoric, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.