Done Deal

Van 't Schip heeft er een extra optie bij: Ajax haalt talent terug uit Rotterdam

Van 't Schip heeft er een extra optie bij: Ajax haalt talent terug uit Rotterdam

11 januari - 16:53

Ajax heeft Kian Fitz-Jim weer in de armen gesloten. Waar de twintigjarige verdediger afgelopen zomer onder de ontslagen Sven Mislintat nog op huurbasis naar Excelsior mocht vertrekken, is hij nu weer teruggekeerd in Amsterdam. De terugkeer leek in eerste instantie nog een lastige opgaven voor Ajax, maar is uiteindelijk toch rondgekomen. 

Fitz-Jim, die zowel centraal als in een verdedigende rol op het middenveld uit de voeten kan, moet als extra optie voor John van 't Schip gaan gelden. In Amsterdam heeft de oefenmeester door blessuregevallen van Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk weinig opties om zijn middenveld in te vullen. Het is dan ook geen geheim dat Ajax werk maakt van de komst van een nieuwe middenvelder, waar met de terugkeer van Fitz-Jim nu een extra optie vrij is gekomen.In eerste instantie wilde Excelsior de Amsterdammers aan de afspraak houden dat de huurdeal rond Fitz-Jim niet in 2024 kon worden beëindigd, maar zijn uiteindelijk toch akkoord gegaan met een vervroegde terugkeer.

Een jaar geleden maakte Fitz-Jim, die in 2019 overkwam uit de jeugdopleiding van provinciegenoot AZ, zijn debuut voor het eerste van Ajax en schopte het al tot vier optredens in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In dienst van Excelsior kwam Fitz-Jim twaalf keer in actie en was daarin goed voor één assist.