Breaking news

Huurtransfer officieel beklonken: Maatsen mag zich speler van Dortmund noemen

Huurtransfer officieel beklonken: Maatsen mag zich speler van Dortmund noemen

12 januari - 11:00 Laatste update: 11:01

Ian Maatsen mag zich officieel speler van Borussia Dortmund noemen. De Nederlander komt op huurbasis over van Chelsea en zal in de Bundesliga aan de slag gaan. De overstap van de Premier League naar de Bundesliga hing al enige tijd in de lucht en is nu dan eindelijk wereldkundig gemaakt. Maatsen maakt het huidige seizoen af in Duitsland.

Het nieuws hing al even in de lucht, maar Maatsen mag zich nu echt speler van Borussia Dortmund noemen. De Nederlander vertolkte een bijrol bij Chelsea en kwam dit seizoen pas twaalf wedstrijden in actie voor The Blues, veelal als invaller. Dortmund ziet het echter wel zitten in de verdediger en huurt hem het komende halfjaar voor een bedrag van ongeveer twee miljoen euro. In Duitsland gaat Maatsen met rugnummer 22 spelen en hoopt zich in de vaste kijker van bondscoach Ronald Koeman te kunnen spelen. De 21-jarige verdediger maakte in oktober 2023 al deel uit van de Oranje-selectie, maar wacht nog altijd op zijn debuut in het Nederlands Elftal.

In eerste instantie zetten Chelsea in op een verplichte koopoptie van meer dan dertig miljoen euro. Echter bleek dat toch niet wat de club in Londen voor ogen had en verlengde de ploeg het contract met de Nederlander tot 2027 en wordt er geen koopoptie opgenomen in het contract. Chelsea gaat er namelijk van uit dat de waarde van de verdediger nog verder zal stijgen. Voor zijn tijdelijke overstap naar Dortmund verlengde Maatsen eerst nog zijn contract met twee jaar bij Chelsea, dat hem nu tot 2027 vast heeft liggen.