Nieuws

Spaanse kranten zijn het niet eens over 'gebrekkige' De Jong: 'Was enige daarin'

Spaanse kranten zijn het niet eens over 'gebrekkige' De Jong: 'Was enige daarin'

5 januari - 08:43 Laatste update: 08:52

FC Barcelona heeft donderdagavond in de absolute slotfase weten te winnen van Las Palmas. Frenkie de Jong maakte de negentig minuten vol bij de Catalanen. Dit schrijven de Spaanse kranten over de Oranje-internationals.

Mundo Deportivo zag De Jong een 'koud' optreden leveren en beoordeelt dat met een zeven. 'Bij de 1-0 van Las Palmas had hij meer kunnen betekenen. Vervolgens verstuurde hij wat passes achter de verdediging van de tegenstander. Toch mag er meer worden verwacht van een speler die zijn strepen heeft verdiend.'

Bij Diario Sport kon de middenvelder op minder lof rekenen. De krant zag een 'geïsoleerde' De Jong en beoordeelde zijn optreden met een vijf, het op één na laagste cijfer. 'In tegenstelling tot sommige van zijn teamgenoten maakte hij geen individuele fouten, maar hij droeg ook geen oplossingen bij aan het spel van het team.' De krant zag De Jong in de extra tijd van de eerste helft 'een voorzet zonder enige precisie' geven. In de tweede helft was er sprake van een 'heel zwak schot' na een perfecte bal op de rand van de zestien.

De Jong 'man van de wedstrijd'

De beoordeling van Diario Sport staat haaks op die van Diario AS. De krant noemt Frenkie 'de beste man van de wedstrijd'. 'Hij bepaalde het spel van Barcelona. In de eerste helft was hij erg afwezig en dat merkte de ploeg. Na de pauze nam hij meer verantwoordelijkheden op zich en begon hij regelmatiger en nauwkeuriger ballen aan zijn teamgenoten te leveren.' Toch zag ook AS dat Frenkie een 'behoorlijk gebrekkig schot' loste van buiten het strafschopgebied.  

Tot slot kon De Jong ook bij El Desmarque rekenen op lof en kritiek. Hij was volgens de krant 'misschien wel degene die het beste begreep welke schade er achter de gele verdediging kon worden aangericht'. 'En vrijwel de enige', vervolgt de krant. 'Hij liet Sergi Roberto na een half uur met rust en had voldoende continuïteit, maar het ontbrak hem aan die definitieve pass.' De middenvelder kreeg een zes als beoordeling.

Cijfers De Jong in Spaanse media

Mundo Deportivo: 7
Diario AS: 5
El Desmarque: 6