Nieuws

Waarom speelt Arsenal in de FA Cup in volledige witte shirts zonder rode baan?

Waarom speelt Arsenal in de FA Cup in volledige witte shirts zonder rode baan?

7 januari - 17:53 Laatste update: 18:00

In de derde ronde van de FA Cup speelt Arsenal een kraker van een wedstrijd tegen Liverpool. Toch is er nog iets anders speciaals aan het duel, Arsenal speelt in geheel witte tenues. Wat is de reden daarachter? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Waarom draagt Arsenal witte shirts?

Hoewel Arsenal het thuis opneemt tegen Liverpool, zullen The Reds officieel niet hun uitshirt hoeven aan te trekken. Er zal geen clash zijn in kleuren, want The Gunners dragen een geheel wit tenue. Dit heeft te maken met een campagne waar Arsenal zich mee bezig houdt. 'No More Red' moet er voor zorgen dat jonge mensen en kinderen veilig blijven en strijd tegen het messengeweld. Uit onderzoek van het Engelse Office for National Statistics blek dat in Londen in het jaar 2022 tot eind juni 2023, 13.503 misdaden met behulp van messen plaatsvonden. Dat was een stijging van 21 procent ten opzichte van het vergelijkbare totaal van 11.197 in de voorgaande periode van twaalf maanden. In Engeland is er dus sprake van een enorm messenprobleem en door de campagne wil Arsenal aandacht vragen voor de problematiek. De shirts zijn ook te koop voor slechts dertig pond, maar het volledige bedrag wordt gedoneerd aan verschillende instanties die zich inzetten tegen het geweld met messen.

Is het de eerste keer dat Arsenal witte shirts draagt?

Het is zeker niet de eerste keer dat The Gunners volledig witte shirts dragen. De 'No More Red' campagne is alweer bezig aan zijn derde jaar. Wel is het de eerste keer dat Arsenal het shirt in het eigen Emirates Stadium draagt. Vorig jaar droeg de club het shirt tijdens de wedstrijd tegen Oxford United en de primeur was in een uitwedstrijd tegen Nottingham Forest. Tijdens de wedstrijd tegen Forrest bracht het shirt ongeluk, er werd namelijk met 1-0 verloren, maar Oxford United zette de heren van Mikel Arteta wel makkelijk aan de kant. Het werd 0-3.