Nieuws

Wie is Raf van de Riet, het PSV-talent (17) waar Ajax geïnteresseerd in is?

Wie is Raf van de Riet, het PSV-talent (17) waar Ajax geïnteresseerd in is?

4 januari - 07:05

Ajax zou volgens het Eindhovens Dagblad wederom interesse tonen in Raf van de Riet. Wie is deze zeventienjarige linksback die op meerdere posities uit de voeten kan? VoetbalNieuws zocht het uit. 

Wie is Raf van de Riet?

Raf van de Riet werd op 11 augustus 2006 geboren in Sevenum. De linksback voegde zich na een periode bij Sparta '18 uit Sevenum bij de jeugdopleiding van PSV en kreeg in januari 2022 op vijftienjarige leeftijd zijn eerste profcontract. De Nederlander ontwikkelde zich snel en mocht zich in september 2023 melden voor zijn eerste profwedstrijd bij Jong PSV.

De linksback kan ook uit de voeten als linkervleugelspeler en verdedigende middenvelder. Van de Riet werkt zijn wedstrijden momenteel voornamelijk af voor het O18-elftal van PSV, maar daar kan spoedig verandering in komen. Vanwege zijn leeftijd en multi-inzetbaarheid zijn onder meer Ajax en Juventus geïnteresseerd. Het contract van de back loopt in 2024 af en daarom hopen andere clubs snel toe te slaan.

In het O17-elftal van PSV kwam Van de Riet tot twee goals en tien assists in 42 wedstrijden. Bij het O18 staat de teller op vier assists na veertien wedstrijden. De back speelde ook al vijf keer voor Oranje O17.