Nieuws

Van Bommel looft 'fantastische' Ajax-flop die afgelopen zomer naar Amsterdam kwam

Van Bommel looft 'fantastische' Ajax-flop die afgelopen zomer naar Amsterdam kwam

31-12-2023 10:47
1

Mark van Bommel is zeer te spreken over Gaston Ávila. De linkspoot die afgelopen zomer naar Ajax werd gehaald is volgens de Nederlander 'fantastisch om mee te werken', zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Ávila werd afgelopen zomer voor meer dan twaalf miljoen euro van Royal Antwerp FC gekocht door Ajax. Al snel bleek dat de Argentijn niet op een basisplaats kon rekenen en ook zijn positie staat nogal ter discussie. In Amsterdam arriveerde hij op het eerste oog als linksback, maar al snel bleek dat Ávila zichzelf als linkercentrale verdediger ziet.

"Hij kwam uit Argentinië, moest wennen aan het Europese voetbal door een andere manier van voetballen en trainen", blikt Van Bommel terug op zijn tijd met Ávila. "In Argentinië krijg je als verdediger meer tijd dan in Europa. We hebben hem een half jaar in het tweede laten spelen om hem te laten wennen. Hij was daarna als linksback van grote waarde in de strijd om de titel, fantastische jongen om mee te werken." 

Ávila kwam tot nu toe acht keer officieel in actie voor Ajax. Dat zijn in totaal 490 minuten geweest met vijf wedstrijden in de Eredivisie, twee in de Europa League en één in de KNVB Beker.