Nieuws

Dit is waarom FC Barcelona het steeds over Edgar Davids heeft op de transfermarkt

Dit is waarom FC Barcelona het steeds over Edgar Davids heeft op de transfermarkt

29-12-2023 08:11

FC Barcelona-topman Joan Laporta benoemde onlangs de transferplannen van de club en stelde dat er wordt gehoopt op een scenario zoals dat van Edgar Davids. Waarom wordt de Nederlander, die in 2004 naar de Catalaanse club trok, steeds benoemd? VoetbalNieuws biedt context. 

Waarom noemt FC Barcelona steeds Edgar Davids?

Joan Laporta werd medio december gevraagd naar zijn plannen voor de transferwinter van FC Barcelona. De topman van de Catalanen hoopte op een 'Davids-scenario' in de winter. In 2004 maakte Davids tijdelijk de overstap van Juventus naar Barcelona. De Catalaanse ploeg speelde bijna twintig jaar geleden een zwakke eerste seizoenshelft, maar door de komst van Davids werd het seizoen nog bijna met de landstitel afgesloten.

Barça hoopt nu op een dergelijk scenario. De club wil een speler die écht het verschil kan maken de rest van het seizoen huren. Barcelona staat er nu ook minder voor in de competitie, terwijl het afgelopen seizoen de landstitel nog werd gepakt. De Catalanen zijn onder meer geplaagd door blessures en Laporta hoopt dat er een tijdelijke vervanger voor Gavi kan worden gevonden.