Samenvattingen Premier League: Man City maakt comeback, Madueke zeer belangrijk

28-12-2023 09:55 Laatste update: 09:55

Manchester City had het moeilijk met Everton, maar won uiteindelijk toch nog. Noni Madueke was de held van de avond bij Chelsea. Hij scoorde net voor het einde van de wedstrijd de winnende treffer voor de The Blues. Bekijk hier de samenvattingen uit de Premier League.

Everton - Manchester City, 1-3

Na een halfuur spelen keken de mannen van Pep Guardiola tegen een 1-0 achterstand aan. Jack Haarrison schoot Everton op voorsprong, maar in de tweede helft ging Manchester City erop en erover. Uiteindelijk werd het 1-3.

Chelsea - Crystal Palace, 2-1

Heel lang zag het er naar uit dat Chelsea en Crystal Palace de punten moesten gaan delen. Mykhaylo Mudryk had The Blues op voorsprong geschoten, maar Michael Olise zorgde ervoor dat het in de blessuretijd van de eerste helft nog gelijk werd. In de tweede helft bleef het gelijk tot de 89ste minuut. Nicolas Jackson zag zijn goal nog afgekeurd worden, maar tien minuten later schoot Noni Madueke de winnende binnnen van elf meter.

Brentford - Wolverhampton Wanderers, 1-4

Wolves haalde hard uit bij Brentford. Al voor rust had de uitploeg een confortabele voorsprong opgebouwd en in de tweede helft scoorde Jean-Ricner Bellegarde ook nog de vierde treffer van de avond.

Manchester United - Aston Villa, 3-2

Manchester United won op spectaculaire wijze van Aston Villa. De ploeg van Erik ten Hag keek na een half uur tegen een 0-2 achterstand aan, maar kreeg het in de tweede helft voor elkaar om die volledig om te draaien. De gevierde man was Alejandro Garnacho die met twee doelpunten de man van de avond werd.

Burnley FC - Liverpool, 0-2

Liverpool boekte dinsdagavond een overwinning op Burnley. The Reds wisten in de zesde minuut al te scoren na een assist van Cody Gakpo. Liverpool was meerdere malen dicht bij de 0-2 en zag een doelpunt van Harvey Elliot afgekeurd worden. In de slotfase was het Diogo Jota die wel voor de tweede van de avond tekende.

Newcastle United - Nottingham Forest, 1-3

Eerder op dinsdag ging Newcastle United verrassend onderuit. De thuisploeg kwam nog op voorsprong tegen Nottingham Forest, maar had geen rekening gehouden met Chris Wood. De aanvaller van Forest tekende voor drie doelpunten en nam daarmee de drie punten eveneens mee naar huis.