Nieuws

Wie is Pepijn Vonk, doelman van Hercules en oud-jeugdspeler van Feyenoord en PSV?

Wie is Pepijn Vonk, doelman van Hercules en oud-jeugdspeler van Feyenoord en PSV?

22-12-2023 15:45

Als oud-jeugdspeler van PSV en Feyenoord stond Pepijn Vonk in de strijd om de KNVB Beker ineens tegen Ajax. De doelman nam het daar op tegen zijn favoriete club die hij met USV Hercules flink pijn deed door ze uit te schakelen. VoetbalNieuws stelt de 23-jarige doelman aan je voor!

In 2007 haalde PSV in Vonk een nieuwe doelman naar de jeugdopleiding in Eindhoven. Zeven jaar lang doorliep Vonk diverse jeugdelftallen, maar wist niet door te breken na C’tjes. Voor Vonk betekende het een terugkeer naar SV Houten, waarna hij in 2015 voor het eerst naar Hercules vertrok. Het talent van de doelman was nog altijd aanwezig, waar Feyenoord Vonk in 2016 naar Rotterdam-Zuid haalde. Echter liet Vonk een jaar later de jeugdopleiding van Feyenoord alweer achter zich.

Wat volgde was een terugkeer naar Hercules, waarna NAC het in 2018 nog een jaar met de doelman in de Onder-19 probeerde. Het doorbreken in het betaald voetbal lukte maar niet en zo keerde Vonk wederom terug naar Hercules. "Ik bleef voor Ajax, maar echt fanatiek ben ik niet. Ik ga hooguit één keer per jaar kijken", gaf Vonk aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Na aanhoudend blessureleed bleef zijn doorbraak bij de amateurclub nog uit. In 2021 is Vonk dan toch eerste doelman van Hercules, waar hij in de Derde Divisie Zondag achttien keer het doel verdedigt. In hetzelfde seizoen lopen de amateurvoetballer promotie naar de Tweede Divisie mis. Een jaar later maakt Vonk zijn debuut in de KNVB Beker, waar hij het schopt tot de eerste ronde van het toernooi.  Na veertien wedstrijden onder de lat in het seizoen 2022/23, zien we Vonk dit seizoen met Hercules terug in de Derde Divisie A. Echter was er alleen een plek voor Vonk weggelegd in het bekeravontuur. Na het uitschakelen van Berkum, ACV Assen en Scheveningen wacht dan ineens Ajax in de tweede ronde van het toernooi. De amateurs weten te zorgen voor een bekerstunt van formaat, door Ajax met 3-2 te verslaan.