Nieuws

Pieters kan 'van god los' na heldenrol tegen Ajax: 'Afgelopen week op getraind'

Pieters kan 'van god los' na heldenrol tegen Ajax: 'Afgelopen week op getraind'

21-12-2023 21:03

Met twee doelpunten had Tim Pieters een ware heldenrol tijdens de uitschakeling van Ajax. De aanvaller van USV Hercules kon het na afloop in gesprek met ESPN nog niet allemaal beseffen.

"Beter hadden we niet kunnen wensen. Dit gaat wel de wereld over eerlijk gezegd", voorspelt Pieters. "Het vierde niveau van Nederland en dan Ajax uitschakelen... Ik kan het nog niet helemaal geloven. In de rust zei de trainer: 'nu we er toch zijn laten we er dan voor gaan'. Ongekend is dit." In plaats van op het eigen sportcomplex, werd de wedstrijd tegen Ajax in De Galgenwaard afgewerkt. Pieters had naar eigen zeggen op Voordorp willen spelen. "Dat geeft een grotere kans voor ons. Kleiner veld, ook een 'kutveld', dus dat geeft een grotere kans voor ons."

De aanvaller verkoos een studie rechten voor een carrière als profvoetballer. "Als je nu kijkt, had ik misschien door moeten gaan bij Jong Utrecht. Ik had nog een deadline voor mijn studie morgen, maar die heb ik vanmiddag al afgerond. Dus ik kan van god los."