Nieuws

Serie A nieuws: welke clubs hebben zich uitgesproken tegen de nieuwe Super League?

Serie A nieuws: welke clubs hebben zich uitgesproken tegen de nieuwe Super League?

29-12-2023 13:30 Laatste update: 13:30

De bom barstte in Europa na de uitspraak rond de Super League. Net als na de eerste aankondiging in april 2018 kreeg het plan veel tegengas. Enkele clubs spraken drie jaar later wederom uit tegen het concept. VoetbalNieuws zet de clubs die zich in het openbaar tegen de Super League hebben uitgesproken tegen op een rij!

Engelse tegenstanders

Bij de oprichting van de Super League in 2018 behoorde de zogeheten 'Big 6' van de Premier League nog tot het clubje dat met het plan kwam. Snel trokken de clubs zich terug. Op het moment hebben Manchester United, Manchester City, Tottenham, Chelsea en Arsenal zich wederom tegen de plannen gekeerd. In Schotland heeft Celtic zich uitgesproken tegen de Super League.

Spaans tegengeluid

Drie jaar na de onthulling van de plannen rond de Super League zijn alleen Real Madrid en FC Barcelona als Spaanse teams overgebleven die nog steeds wat zien in de internationale competitie. Atlético Madrid moet wederom niks weten van de plannen, waar ook Valencia, Sevilla, Real Sociedad en Villarreal nu van zich hebben laten horen, waar ook LaLiga met een eigen campagne tegen de plannen kwam. In buurland Portugal keert Porto zich tegen de Super League.

Franse grootmachten

Tot veel verbazing sprak ook Paris Saint-Germain zich tegen de vernieuwde plannen van de Super League uit. Ditzelfde gold bij AS Monaco.

Dreigende Italiaanse straffen en geintjes

In Italië heeft de voetbalbond zich nu openlijk uitgesproken tegen de Super League. De Federazione Italiana Giuoco Calcio heeft een clausule geaccepteert die clubs verbied om mee te doen aan competities buiten de FIGC, FIFA en UEFA om. Wie dat wel doet riskeert uitsluiting van de Italiaanse voetbalcompetitie vanaf het seizoen 2024/2025. 

Als grap liet ook Pescara (Serie C) van zich horen over de Super League. 

Duitsers met het poot stijf

In Duitsland hebben Bayern München en Borussia Dortmund zich wederom tegen de Super League gekeerd, waar dit ook al in 2018 het geval was.

Nederlandse reactie

In Nederland sprak de KNVB zich openlijk uit tegen de vernieuwde plannen van de Super League. De nationale voetbalbond noemde de plannen 'allerlei opzichten slecht voor het Nederlandse voetbal'.