Nieuws

Waarom is Joël Drommel de keeper van PSV in de KNVB Beker?

Waarom is Joël Drommel de keeper van PSV in de KNVB Beker?

17 januari - 21:24 Laatste update: 21:24

PSV gaat in het huidige bekerseizoen werken met een zogenaamde 'bekerkeeper'. Joël Drommel zal tijdens de wedstrijd in de KNVB Beker tegen FC Twente van woensdag het doel van de Eindhovenaren verdedigen. Waarom eigenlijk? VoetbalNieuws geeft je het antwoord!

Wie is de keeper van PSV in de KNVB Beker?

Normaal gesproken is Walter Benítez de vaste keeper van PSV, maar in de beker mag Drommel dus zijn opwachting gaan maken. Dat deed hij vorig seizoen ook. Toen won PSV de beker door Ajax in de finale te verslaan, mede door een belangrijke redding van de voormalig goalie van FC Twente.

Waarom is Drommel de keeper van PSV in de KNVB Beker?

"Ik heb voordat het seizoen begon al tegen Joël gezegd dat hij het bekertoernooi zou gaan keepen", aldus Bosz. "Dat heb ik ook tegen Walter gezegd. Ik heb dat gedaan omdat hij vorig jaar dat toernooi gewonnen heeft. En ik vind dat hij die titel dan ook weer moet kunnen verdedigen. Hij heeft het daarin heel goed gedaan. Dat heb ik ook meegekregen en gezien. Dus ik vind dat hij dat dan ook verdient. En daar leeft hij nu dan natuurlijk enorm naar toe."

Joël Drommel in de bekerfinale tegen Ajax in 2023

Voor Drommel is er dus veel aan gelegen om ver te komen in de beker. De reservedoelman van PSV zou in totaal vijf wedstrijden in de basis kunnen staan, mocht de ploeg de finale halen. De laatste keer dat hij in de basis stond van een officiële wedstrijd, was ook op 30 april 2023 in de finale in De Kuip. PSV won uiteindelijk na strafschoppen. Drommel keerde er één van Edson Álvarez en zag hoe Jurriën Timber en Brian Brobbey in de reeks over schoten.