Nieuws

Gimenez pakte rood in Rome: 'Gefeliciteerd, wel met schop van mij als felicitatie'

Gimenez pakte rood in Rome: 'Gefeliciteerd, wel met schop van mij als felicitatie'

20-12-2023 07:31 Laatste update: 08:03

Santiago Gimenez heeft teruggeblikt op zijn rode kaart die hij afgelopen seizoen in de Europa League pakte tegen AS Roma. De spits van Feyenoord was zijn frustratie niet de baas en 'feliciteerde' verdediger Gianluca Mancini bewust met een schop, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Feyenoord trof Roma afgelopen seizoen in de kwartfinale van de Europa League. De Rotterdammers waren dicht bij het bereiken van de halve finale, maar door een goal van Paolo Dybala zakte het elftal van Arne Slot als een kaartenhuis in elkaar in de kwartfinale. Het werd 4-1 voor de Romeinen en tot overmaat van ramp pakte Gimenez een rode kaart in minuut 120.

"Die verdedigers van Roma waren de hele wedstrijd al aan het provoceren, maar toen wij 1-1 maakten en zij dreigden te worden uitgeschakeld, hoorde je ze niet meer", begint Gimenez in gesprek met VI.  "Pas in de verlenging hadden ze weer praatjes. Het werd snel 2-1 en 3-1, uiteindelijk verloren we geflatteerd met 4-1. "Go home", riepen die verdedigers, "ga maar huilen". Ze lachten ons ook gewoon uit. Ik dacht bij mezelf: Oké, je gaat dan wel naar die halve finale, maar wel met een schop van mij als felicitatie."

Die actie legde Gimenez windeieren. De spits miste de eerste twee wedstrijden van Feyenoord in de Champions League. "Dom, frustratie. Ik wist natuurlijk meteen dat het rood was. Mijn temperament had de overhand gekregen. Ik liet me gaan", vervolgt de Mexicaan. "Het luchtte op, maar ’t was niet slim. Een echte topspits heeft zijn emoties altijd onder controle. Ik denk niet dat dit me nog een keer zal gebeuren", besluit hij.

Gimenez hoeft in ieder geval niet lang te wachten om revanche te kunnen nemen. Aankomende februari treft Feyenoord opnieuw Roma in de Europa League.