Nieuws

Kuyt baalt nog steeds van vertrek bij Feyenoord: 'Op dat moment erg teleurgesteld'

Kuyt baalt nog steeds van vertrek bij Feyenoord: 'Op dat moment erg teleurgesteld'

17-12-2023 10:00
1

Dirk Kuyt gaat bij de KieftJansenEgmondGijp podcast in op zijn vertrek bij Feyenoord. De voormalig jeugdtrainer van de Rotterdammers geeft aan dat hij nog steeds baalt van hoe dit vertrek tot stand is gekomen.

"In de hele afspraak met Feyenoord was overeengekomen dat hij na zijn carrière hoofdtrainer zou worden. Dat was algemeen bekend", vertelt zaakwaarnemer Rob Jansen. "Dat zou gebeuren. Alleen toen wijzigde die mening van Frank Arnesen (destijds technisch directeur, red.), want hij kreeg een andere visie daarop. Dan zie je wat er dan met een carrière gebeurt. Alles was klaar voor het hoofdtrainerschap bij Feyenoord. Arne Slot is daarna gekomen en laten we eerlijk zijn, die heeft het buitengewoon goed gedaan, maar dat staat er los van",meent Jansen. 

Kuyt vertelt nog steeds te balen van zijn vertrek bij de Rotterdammers, maar is realistisch. "Ik vond, zeker achteraf gezien, dat ik niet klaar was om trainer van Feyenoord te worden. Het was voor mij privé een lastige periode en ik vond het heel jammer dat Frank niet gelijk vanaf het begin had gezegd: 'joh luister, dit is niet het juiste moment'. Dan hadden we er denk ik wel uitgekomen." De voormalig aanvaller van Feyenoord vertelt te balen van de communicatie tussen hem en zijn voormalig werkgever. "Op dat moment was ik heel erg teleurgesteld, omdat ik van andere mensen te horen kreeg dat het verhaal anders ging lopen", besluit hij.