Nieuws

Kuyt over trainersperiode bij ADO Den Haag: 'Dacht dat ik het wel even zou doen'

Kuyt over trainersperiode bij ADO Den Haag: 'Dacht dat ik het wel even zou doen'

13-12-2023 12:07

Dirk Kuyt heeft zich in de KieftJansenEgmondGijp-podcast uitgesproken zijn trainersperiode bij ADO Den Haag. De voormalig Oranje-international die na zeventien wedstrijden werd ontslagen gaat in op zijn moeizame periode als trainer.

"De fout die ik voor mezelf gemaakt heb, is dat ik dacht dat ik dat allemaal wel even zou doen", vertelt Kuyt. "Er was niet echt een technisch directeur, en ik was wel heel erg bezig met mijn eigen team en staf, waarvan ik vanuit de opleiding geleerd had dat je dat allemaal voor elkaar moet hebben."

Wim Kieft vraagt Kuyt of hij zich wel kon verplaatsen in zijn selectie, aangezien hij op een hoger niveau heeft gespeeld. "Ik vond het heel interessant om dat mee te maken. Maar je komt dan in situaties waarin je denkt dat je heel duidelijk bent, maar je toch steeds moet terugschakelen om het nog begrijpelijk te maken.

Ondanks het mislukte avontuur in Den Haag, haalt Kuyt het positieve uit zijn trainersperiode naar boven. "Ergens denk je dan dat het nog komt, maar die tijd krijg je dan niet. Maar ik heb wel veel leermomenten gehad, en die heb je denk ik ook nodig als trainer", besluit de 43-jarige trainer.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.