Nieuws

Legia-eigenaar stelt AZ gerust: 'Iedereen uit Alkmaar is welkom in Warschau'

Legia-eigenaar stelt AZ gerust: 'Iedereen uit Alkmaar is welkom in Warschau'

12-12-2023 17:05

AZ hoeft zich geen zorgen te maken om de veiligheid tijdens het bezoek aan Legia Warschau, zo vertelt voorzitter en eigenaar Dariusz Mioduski in gesprek met de NOS. In de eerdere confrontatie van dit jaar ging het flink mis in Alkmaar.

Na afloop van het door AZ met 1-0 gewonnen duel van Legia liep het uit de hand. Verschillende supportersgroepen gingen met elkaar op de vuist en zelfs de Poolse spelers gingen over de schreef. Het heeft ervoor gezorgd dat AZ geen kaarten heeft verkocht voor het uitvak en dat de wedstrijd onder een vergrootglas ligt.

"Iedereen uit Alkmaar is welkom in Warschau en in het Legia-stadion", aldus een geruststellende Mioduski bij de NOS. "We doen er alles aan om te zorgen dat ze zich veilig voelen. Dat doen we met alle bezoekende teams. En nu nog meer vanwege de situatie."

"We zullen zorgen dat alles in orde is. Natuurlijk zal AZ door onze fans niet toegejuicht worden en zal er misschien een groot spandoek worden gemaakt. Maar wat betreft fysiek gevaar is er niets te vrezen”, vervolgt de eigenaar, die alleen geen honderd procent beloftes kan doen. "Niemand kan dat volledig garanderen. Ik zou niet weten wie je dat zou moeten vragen. Maar het gevoel dat er wraak genomen moet worden, leeft niet. We willen dit graag achter ons laten, want het heeft een negatief effect op de ploeg gehad."

AZ speelt donderdag een alles of niets wedstrijd in Krakow. De Alkmaarders moeten winnen om te overwinteren in de Conference League.