Transfernieuws

'Naast Sosa moest ook Zirkzee van zaakwaarnemer wisselen voor transfer naar Ajax'

'Naast Sosa moest ook Zirkzee van zaakwaarnemer wisselen voor transfer naar Ajax'

11-12-2023 17:26 Laatste update: 17:29

Eén van de redenen waarom Ajax niet heeft doorgepakt voor Johsua Zirkzee is omdat hij niet over wilde stappen van zaakwaarnemer, zo meldt De Telegraaf. Het verhaal rondom de afgenomen Amsterdamse interesse in de spits van afgelopen zomer krijgt daarmee een extra wending.

Afgelopen zomer bracht De Telegraaf al dat Ajax geïnteresseerd was in Zirkzee. Naar verluidt ging dat verhaal destijd niet door omdat de scouting van de Amsterdammers het niet zag zitten, maar nu blijkt dat het allemaal nog wat genuanceerder ligt. "Later ging het verhaal dat Zirkzee niet wilde overstappen naar een andere zaakwaarnemer en dat moest van Mislintat", aldus Mike Verweij in Kick-Off de podcast. Ook Borna Sosa werd door Sven Mislintat geadviseerd om van zaakwaarnemer te wisselen.

"Uiteindelijk is hij niet naar Ajax gekomen, omdat heel veel mensen het niet in hem zagen zitten", zo houden Verweij en Valentijn Driessen het verhaal over de scouting in stand. "Die zullen zich nu wel achter de oren krabben, want hij doet het nu in Italië erg goed. Zirkzee is ook wel een jongen waar Ronald Koeman blij van wordt, als je ziet hoe die zich ontwikkelt. Hoe veel gevoel die in zijn voeten heeft, echt een hele goede spits."

Zirkzee doet het inderdaad erg goed in de Serie A. De spits was afgelopen weekend met zijn twee goals weer belangrijk voor Bologna in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd bij Salernitana. In totaal staat de teller voor Zirkzee nu op zeven goals in vijftien wedstrijden. 

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.