Nieuws

Absolute verrassing in La Liga: werd Girona FC ooit kampioen van Spanje?

Absolute verrassing in La Liga: werd Girona FC ooit kampioen van Spanje?

3 januari - 23:50 Laatste update: 23:50

Girona FC geldt dit seizoen als de absolute verrassing van La Liga. Daley Blind scoorde zijn eerste voor de club tegen Atlético Madrid en er werd met 4-3 in een geweldig duel gewonnen. Daarmee bleef Girona in het spoor van Real Madrid, maar werden de Catalanen überhaupt ooit kampioen van Spanje? VoetbalNieuws geeft je het antwoord!

Werd Girona ooit kampioen van Spanje?

Na de zege op Atlético Madrid is Girona wederom mede-koploper van La Liga. De ploeg van succescoach Miguel Sánchez staat gelijk met Real Madrid, maar Los Blancos hebben een iets beter doelsaldo. Real scoorde veertig keer en kreeg er slechts elf tegen en Girona scoorde 46 keer, maar keeg er ook 23 tegen. Beide ploegen verloren slechts één duel en de enige nederlaag van het seizoen voor de Blanquivermells was tegen concurent Real Madrid.

Een eventueel kampioenschap is uiteraard nog ver, maar de vraag rijst of de ploeg dat ooit is geworden. Het antwoord is simpel: nee. Girona speelde in het seizoen 2021/2022 nog op het tweede Spaanse niveau en pakte nog nooit een Spaanse hoofdprijs. Bovendien zou de club de eerste sinds 2003/2004 kunnen worden die buiten Barcelona, Real Madrid of Atlético Madrid kampioen van Spanje wordt. Toen was het de eer aan Valencia.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!