Nieuws

Brobbey ziet dat rust is wedergekeerd bij Ajax: 'We kunnen grappen maken samen'

Brobbey ziet dat rust is wedergekeerd bij Ajax: 'We kunnen grappen maken samen'

09-12-2023 08:50 Laatste update: 09:14

Na een veelbewogen en veelbesproken periode is de rust wedergekeerd bij Ajax. Dat ziet ook Brian Brobbey. De spits spreekt van een goede sfeer onder trainer John van 't Schip.

In gesprek met Ajax TV erkent Brobbey dat 'het goed leeft' bij Ajax. "Er zijn veel blije koppen in de kleedkamer. Dat is alleen maar beter. We zijn een gezellige groep. We kunnen leuke grappen maken samen", aldus de spits, die zelf ook steeds beter in zijn spel komt. "Ik merk dat mijn vorm beter is. Het gaat steeds beter en ik hoop dat vast te kunnen houden. Ik moet belangrijk zijn voor het team."

De Amsterdammers nemen het zaterdag op tegen Sparta. Een moeilijk duel, weet Brobbey. "Sparta heeft een goed team, ze houden het graag compact. We moeten zelf onze focus houden en de duels winnen. We moeten voor de winterstop alles winnen. Dat zou goed voor ons zijn. Dan kunnen we daarna kijken waar we met elkaar kunnen eindigen."

Ajax wist onder Van 't Schip op een gelijkspel bij Almere City alles te winnen in de Eredivisie. Daardoor klommen de Amsterdammers van de laatste plaats naar plek zes. Dit weekend kan plek vijf worden overgenomen. Dan moet Ajax winnen van Sparta en Go Ahead Eagles moet punten verspelen tegen FC Utrecht.