Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest voor andere back, Bergwijn start

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Sparta Rotterdam
9 december om 07:56

Ajax neemt het zaterdag om 18.45 uur op tegen Sparta Rotterdam in de Johan Cruijff Arena. De verwachting is dat John van 't Schip een aantal andere namen het veld in gaat sturen ten opzichte van het korte inhaalduel met RKC Waalwijk van afgelopen woensdag. 

Diant Ramaj zal net als de afgelopen weken het doel van Ajax verdedigen. Ten opzichte van het vorige volledige duel dat gespeeld werd tegen NEC (1-2 winst) zal Josip Sutalo weer in het centrum plaatsnemen, wat betekent dat Anton Gaaei op de bank moet plaatsnemen en Devyne Rensch op rechtsback zal beginnen. Linkscentraal behoudt de stabiele Jorrel Hato vanzelfsprekend zijn plek. Op linksback start vermoedelijk Ar'jany Martha, die de afgelopen weken steevast mag beginnen bij Ajax. Afgelopen woensdag was het echter Gaston Avila die het zes minuten lang mocht laten zien. Dat leek enkel vanwege het feit dat de Argentijn ook in de basis stond toen het eerste deel van het duel met RKC werd afgewerkt. 

Op het middenveld wordt de in goede vorm verkerende Kenneth Taylor verwacht. Samen met Benjamin Tahirovic en vermoedelijk Kristian Hlynsson zullen zij het middenrif vormen. Dat betekent dat Steven Berghuis hoogstwaarschijnlijk op rechtsbuiten zal beginnen. Hij flankeert de onbetwiste nummer één in de spits: Brian Brobbey. Aanvoerder Steven Bergwijn wordt ook weer in de basis verwacht. De linksbuiten kreeg tegen RKC rust. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.