Nieuws

'Ajax blaast interesse in São Paulo-spits een nieuw leven in: clubs gaan om tafel'

'Ajax blaast interesse in São Paulo-spits een nieuw leven in: clubs gaan om tafel'

08-12-2023 15:50 Laatste update: 15:50

Ajax zou de interesse in São Paulo-spits Juan een nieuw leven in hebben geblazen. Afgelopen zomer zouden de Amsterdammers zich al gemeld hebben voor de Braziliaan, maar daar kwam uiteindelijk niks uit. Nu weet Bolavip te melden dat de twee clubs spoedig om tafel gaan.

Het medium weet de telden dat er een volgende week een meeting gepland staat tussen Ajax en São Paulo. Scouts van de Amsterdammers waren recentelijk in Brazilië, om daar te kijken naar voormalig PSV-target Rodriguinho, maar zouden weer onder de indruk van Juan zijn geraakt. De 21-jarige spits heeft nog een contract tot eind 2024 en is dit seizoen goed voor slechts drie doelpunten én assists in 42 optredens voor zijn club.

Juan gepresenteerd een marktwaarde van één miljoen euro, waar een half jaar geleden al gesproken werd van een bod uit Amsterdam van negen miljoen op de spits. In 2019 kwam de spits nog vier keer uit voor de Onder-17 van Brazilië, maar droeg daarna geen shirt meer van een Seleção-team. Dit keer kroonde Juan zich met São Paulo nog tot winnaar van de Braziliaanse beker.